Novosti Crna kronika

pušten iz bolnice

Napad na Cvitanovića bio je upozorenje? Vjerojatno je riječ o poruci kriminalnog miljea, a na isti način bio je napadnut i trener Hajduka

 pušten iz bolnice

Trener Dinama Mario Cvitanović kojeg su maskirani napadači napali sinoć pred njegovim stanom, nakon liječničke obrade u bolnici Sv. Duh pušten je je kući. Utvrđeno je da mu je slomljena ruka.

Cvitanović je, kako neslužbeno doznaje Večernji list, u prijavi napada naveo da su ga pred ulazom u stan dočekala dvojica maskiranih napadača, koji su u rukama imali bejzbol palice. Izudarali su ga palicama nakon čega su pobjegli, ostavivši iza sebe ozlijeđenog Cvitanovića.

Trener Dinama brutalno pretučen ispred zgrade u kojoj živi, dvojica napadača mlatila su ga palicama; Oglasio se i klub: Ovo je legalizirani linč, moramo poduzeti mjere samoobrane!

Liječnici su ustanovili da mu je slomljena ruka, a policija je sinoć na mjestu napada radila očevid. Priopćili su i da tragaju za napadačima, a vjerojatno će u nekom trenutku i detaljnije razgovarati s Cvitanovićem.

Motiv napada za sada je nepoznanica, no način na koji je Cvitanović napadnut sugerira da je moguće da je riječ o nekakvom upozorenju, piše Večernji.

Naime, ovakvi napadi u pravilu u sebi nose potpis kriminalnog miljea i uglavnom znače upozorenje napadnutom zbog nekoga ili nečega.

Na sličan način u prosincu lani napadnut je i Krešimir Bubalo, bivši gradonačelnik Osijeka, sada zaposlenik Peveca, kojeg su napadači također dočekali pred stanom kada je išao na posao.

Meta takvog napada 2006. bio je i Luka Bonačić, u to vrijeme trener Hajduka.

Svim takvim sličnim napadima zajedničko je da su bili planirani, brzo izvedeni te da počinitelji nikada nisu nađeni.

Hoće li tako biti u Cvitanovićevu slučaju tek će se vidjeti, no činjenica je da je Cvitanović nakon Zdravka Mamića, druga osoba iz Dinama koja je brutalno napadnuta unatrag mjesec i pol dana.

Detalj je to koji policija sigurno ne može zanemariti prije no što istraži ima li kakvih poveznica između ta dva događaja.
 

Naslovnica Crna kronika