Novosti Crna kronika

U POLJU KUKURUZA pronađen arsenal ubojitog oružja

Bjelovar: kraljevski snajper novim atentatorima

U POLJU KUKURUZA pronađen arsenal ubojitog oružja

Poljoprivrednik iz Narte, sela u blizini Bjelovara, nemalo se iznenadio kada je prilikom berbe kukuruza u polju između Štefanja i Zdenčeca pronašao oveću crnu naprtnjaču s pravim arsenalom različitog oružja.

O nalazu je javio policiji koja je popisala sadržaj odbačenoga ruksaka. Tu je bila puška M-16A2, call. 5,56 mm s 4 spremnika, 35 komada streljiva, te optikom, mehanizmom zatvarača, prigušivačem, nožicama i jednom cijevi za nju.

Poznavatelji oružja kažu da je riječ o “kraljici” među puškama, vrijednoj više tisuća eura. U ruksaku je bio i pištolj beretta na kojemu je tvornički broj izbrušen, prigušivač za kalašnjikov, dva prigušivača za malokalibarski pištolj te 135 komada raznoga pješačkoga streljiva.

Uz ostalo, našla se tu i jedna granata za minobacač. Policija je otkrila i vlasnika arsenala. Riječ je o 38-godišnjaku iz Čazme, koji je već prijavljivan za nedozvoljeno držanje oružja i eksploziva.

Zbog toga mu je 2002. godine izrečena kazna zatvora u trajanju od 18 mjeseci, koju je izdržao nakon pravomoćnosti 2006. godine. Vlasnika arsenala policija je uhitila u srijedu, a sada se ispituje moguće korištenje toga oružja i eventualna povezanost s nekim od dosad nerazjašnjenih kaznenih djela u Hrvatskoj.

Vlasnik arsenala ne odaje kako se njegov crni ruksak našao na polju kukuruza. No, sve što je o njemu dosad poznato upućuje na njegovu opsjednutost oružjem.

M. Martinić / EPEHA

Naslovnica Crna kronika