Novosti Crna kronika

prebačena na odjel pedijatrije

Nesreća u bazenu: malena Argentinka se oporavila i ide kući

prebačena na odjel pedijatrije
Osmogodišnja djevojčica iz Argentine, koja je početkom kolovoza teško stradala na bazenu dubrovačkog hotela Neptun gdje je ljetovala s roditeljima, oporavila se te je s Jedinice intezivnog liječenja splitskog KBC-a premještena na Odjel pedijatrije, a početkom idućeg tjedna bit će otpuštena kući, doznaje se u bolnici.

Djevojčici se kosa zaplela o rešetke usisne cijevi bazena te je nekoliko minuta bila bez svijesti i pod vodom, zbog čega joj je život bio ugrožen.

"Djevojčica je dobrog kliničkog stanja. Trenutno je na opservaciji dok se organizira njen transport kući u Argentinu. Nema trajnih posljedica. Pluća su joj izliječena, a i neurološki je dobro", potvrdio je za Hinu dr. Julije Meštrović, voditelj Jedinice za intezivno liječenje za djecu KBC Split.

Osmogodišnja Argentinka je nastradala 6. kolovoza dok se kupala u bazenu. Nakon što joj je zapela kosa o rešetke usisne cijevi spasili su je gosti i osoblje hotela, odrezavši joj škarama pramen kose koji se zapleo. Prvo je kolima Hitne medicinske pomoći bila prevezena u Opću bolnicu Dubrovnik, no zbog težine ozljeda je helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) prevezena u splitsku bolnicu.

U Split je stigla s teškim poremećajem svijesti, te je bila prikljućena na aparate. Već dan nakon primitka na Jedinicu intezivnog liječenja za djecu njeno se zdravstveno stanje počelo popravljati, te je postajalo stabilnije i bolje.

Hina
FOTO: CROPIX
Naslovnica Crna kronika