Novosti Crna kronika

udes kod hrvaca

Pun kombi košarkašica završio u KBC-u Split; Predsjednica kluba: Opet smo rođene!

udes kod hrvaca

Predsjednica Sandra Pešić jedina je zadržana na liječenju

Pun kombi košarkašica KK “Omiš”, koje su jučer ujutro oko četiri sata doživjele prometnu nesreću u Hrvacama pokraj Sinja, završio je na bolničkoj obradi. Njih 13, deset igračica i troje iz pratnje, primili su liječničku pomoć na Hitnom kirurškom prijamu KBC-a Split, ali je samo predsjednica kluba Sandra Pešić zadržana na liječenju, dok su ostali pušteni kućama. Do nesreće je došlo prilikom vraćanja omiških košarkašica iz Pule, gdje su odigrale svoj ligaški susret.

Ni ralica ne pomaže

- Vozač našeg kombi vozila vozio je autocestom dok su to vremenske neprilike dopuštale. Na putu iz Pule prema Omišu bilo je grozno nevrijeme, snijeg i vjetar su onemogućavali putovanje. Budući da smo bili prisiljeni sići s autoceste, vozač našega kombija odlučio je krenuti za Split i Omiš preko Hrvaca. Išli smo tom starom cestom i u jednom trenutku, u zavoju, kombi je proklizao te smo se zabili u obližnji betonski zid. Bilo je vrlo neugodno, u onom mraku i po snijegu i hladnoći - kazuje Ivana Vrvilo, košarkašica KK “Omiš”.

Na sreću cjelokupne ekipe KK “Omiš”, 10 igračica, njihova trenera i predsjednice kluba, kao i vozača kombi vozila, na pomoć nisu dugo čekali. - Vrlo brzo je došla Hitna pomoć, a prvi su nam pomogli stanovnici obližnjih kuća. Ja sam dobila udarac u glavu, poteklo je malo krvi, ali ništa strašno. Svi smo, kako mi kažu, lakše ozlijeđeni - zaključuje Ivana Vrvilo.

I zaista, svi su lakše ozlijeđeni, osim Sandre Pešić, predsjednice kluba, koja je zadržana na promatranju na Odjelu neurokirurgije.

- Zbog sumnje u nešto težu ozljedu ta je ženska osoba zadržana na Neurokirurgiji. Ostale osobe su puštene na kućnu njegu. Uglavnom se radi o udarcima u glavu, prsište i udove - kazuje dr. Kristina Bitunjac, dežurna liječnica na HKP-u KBC-a Split. Ozlijeđena predsjednica kluba leži u sobi broj tri i, kako kaže, ne osjeća se loše.

- Dobila sam udarac u glavu i sada sam na medicinskom promatranju. Sve se zbilo u hipu, kombi je “prokliza”. Na Sv. Roku smo sišli s autoceste i nakon dolaska u Gračac krenuli prema Kninu, Sinju i dalje za Split. Stalno je ispred nas bila ralica i nismo ni slutili da bi nam se nešto ovakvo moglo dogoditi. Eto, izgleda da smo pogriješili što nismo išli preko Obrovca i Benkovca. Ovo nam je veliko iskustvo i svima nama novo rođenje - kazuje Sandra Pešić.

ivica marković
Snimio ante čizmić / cropix

Snježni reli Zagreb - Split

Vožnju iz Zagreba u Split i onu u suprotnom smjeru mnogi su u noći sa subote na nedjelju prošli u potpuno ludim vremenskim uvjetima.

I potpisnik ovih redaka put iz Zagreba u Split, koji u normalnim okolnostima uz malo bržu vožnju traje oko dva i pol sata, produžio je zbog snjega na osam i pol sati. Vozilo se uglavnom iza ralica, koje su čistile autocestu prema Splitu, kako bi “tvrdoglavi vozači” mogli doći na željene destinacije. S mukom smo se kroz snijeg probijali prema Dalmaciji. Dolaskom pred “Sv. Rok” svi smo se ponadali da smo spašeni jer nakon tunela i ulaska u Dalmaciju nema snijega. No tamo - šok. Tunel je bio zatvoren, moralo se obilazno preko Gračaca, Obrovca, Benkovca, Karina... Nigdje nikoga, nigdje žive duše, ni jedan prometni znak se nije mogao vidjeti od nanosa snijega. Od Tunela “Sv. Rok” do Benkovca izišli smo nakon dva sata mučenja. Spas se dočekao tek dolaskom u Benkovac.Naslovnica Crna kronika