Novosti Crna kronika

SUKOB NA ZVONČACU NE PRESTAJE

Bušelić: Benac me pokušao pregaziti autom, javnost nešto mora poduzeti!

SUKOB NA ZVONČACU NE PRESTAJE

Denis Bušelić / Foto: Arhiv CROPIX

Nakon što ga je u svibnju 2008. ranio hicem u nogu zbog buke koja je dopirala iz njegovog kluba “Carpe Diem“ i potom mu u kolovozu 2010. prijetio smrću na kupanju u uvali Zvončac, bivši diverzant i heroj obrane na Peruči Vladimir Benac početkom rujna se ponovno sukobio sa svojim susjedom bioenergetičarom Denisom Bušelićem. Naime, Benac je, tvrdi Bušelić, 4. rujna na njega nasrnuo - automobilom.

- Prestao sam se kupati na Zvončacu otkako mi je prijetio da se ne bi opet sreli. No, neki dan ipak sam se odlučio spustiti na plažu ispred kuće. Vraćao sam se s kupanja i hodao desnom stranom ceste, dakle ne po sredini, zapravo gegao se jer sam invalid zahvaljujuči upravo njemu. Najednom čujem zvuk automobila koji ne smanjuje gas. Trgnem se da vidim i shvatim da ću stradati ako se hitno ne maknem. Uspio sam odskočiti u stranu i za jedva se spasiti. Za dlaku je bio kontakt između mene i njegova auta kojeg je dobio bsplatno od hrvatske vlade kao branitelj-invalid. Da se nisam makao, pregazio bi me i nastradao bih – priča Bušelić.

Na Općinskom sudu u Splitu vodi se postupak zbog prijetnje smrću u uvali Zvončac u kolovozu 2010., međutim rasprave se stalno odgađaju s obzirom da se Benac opravdava kako zbog zdravstvenog stanja ne može doći na kat na kojem se nalazi sudnica.

Isprva Bušelić nije mislio ovaj recentni događaj prijaviti, ali na kraju ipak jest. Kako se neslužbeno doznaje, Policijska uprava splitsko-dalmatinske zaprimila je dojavu o događaju i još uvijek obavlja razgovore i provjeravaju sve navode iz prijave.

- Nazvao sam MUP. Najprije su mi u klub došla dva policajca u plavome, pa u civilu. Sve su evidentirali i zapisali, kao i svaki put. MUP je taj koji mora raditi ono što mora. Ja sam taj koji mora živjeti s time i svaki dan se misliti hoće li me netko njegov ili on sam “skinuti“, dok on slobodno šeta i izbjegava pritvor i plaćanje sudskih troškova jer je loše stojeći, a ja koji sam ranjen i ne mogu raditi imam mirovinu od 720 kuna. Pravna država nikako ne funkcionira, pa on nije bio na nijedno od ročišta koja su dvije godine u tijeku. Znam da je ovo “donkihiotovski“, jedina je šansa da se slučaj riješi jest da javnost nešto poduzme – zaključuje Bušelić.

Benac je, inače, poznat i po tome što je BMW-om proletio kroz staklena vrata na zgradi policije i zoljom prijetio policajcima. Zbog pokušaja ubojstva Denisa Bušelića pravomoćno je osuđen na tri godine zatvora.

SD
Naslovnica Crna kronika
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last