Novosti Crna kronika

istragASNbS mučni detalji ubojstva u zagrebu

DETALJI UBOJSTVA U ZAGREBU Stručnjaci dugo nisu vidjeli sličan prizor ljudske brutalnosti

istragASNbS mučni detalji ubojstva u zagrebu

Policija je  nebrojeno puta intervenirala u stanu u kojem se odigrala tragedija, ali ovaj put sve je završilo kobnim ishodom

Iako je još uvijek nepoznat točan broj promila koje je ubojica Fejzo Hodić (46) imao u krvi dok je cijelu noć prošlog četvrtka, u stanu u zagrebačkoj Alfirevićevoj ulici, brutalno mučio i na kraju ubio suprugu Minu drvenom nogom od stola, detalji njegova pomahnitalog čina, a koji se događao pred očima 14-godišnjeg sina, inače dječaka s posebnim potrebama, i više su nego šokantni!

Osim drvene noge stola kojom je nesretnu partnericu udarao po cijelom tijelu gdje god je stigao, kao i njegovih udaraca šakama, laktovima i nogama, rastrojeni Fejzo je Minu vezao samoljepljivom trakom za stolac i držao je tako satima.

Obducenti Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku, gdje je obavljena obdukcija tijela nesretne žene, već dugo nisu vidjeli sličan prizor ljudske brutalnosti koja je otišla toliko daleko da je bilo nemoguće izbrojiti masnice i ozljede po čitavom tijelu.

Luđačko iživljavanje počelo je kobnog popodneva kad se Fejzo u pripitom stanju pojavio na vratima, inače gradskog stana, a u kojem je bila Mina s njegovim sinom.

Brižna pomajka, ne želeći da dijete po tko zna koji put gleda oca u pijanom stanju, opetovano mu je prigovorila, no Fejzi prigovor nije “sjeo”, pa je prešao s uvredljivih riječi na djela.

Svjesno uništio tuđi život

Proradile su šake i noge do te mjere da je Mina doslovce “letjela” po cijelome stanu, a kad se više nije mogla odupirati ni jecati, Fejzo ju je posjeo na stolac i vezao joj ruke samoljepljivom trakom.

Ošišao joj je kosu i obrve, mučio je užarenim predmetima, pa i cigaretom, a kulminacija svega je bila kad je u jednom trenutku razvalio drveni stol i nogom od stola počeo Minu divljački tući. Priuštio joj je niz prijeloma, počevši od kralježnice, vratnih kralježaka, ruku, rebara... a kad je vidio da se više nimalo ne opire, uplašio se i počeo je “seliti” po stanu.

Svjestan da mu se ona u bračnu zajednicu svaki put vraćala jedino zbog ljubavi prema posinku, Fejzo je Minu, tako nasmrt unakaženu, odnio kod sina u sobu i polegao je kraj njega na krevet ne bi li, a prije dolaska Hitne pomoći koju je pozvao, provela još neko vrijeme s njim.

Ubojica bolesnog uma je u međuvremenu odlučio baciti sve dokaze (od krvave deke do noge od stola) ne bi li djelatnici Hitne ozbiljno shvatili njegovu priču “da je pronašao ženu ozlijeđenu ispred zgrade, kraj kontejnera, i da ne zna je li živa”. Međutim, istražitelji su uspjeli, unatoč Fejzinoj rastrojenosti i lažima, rekonstruirati cijeli tijek ubojstva.

Određen mu je jednomjesečni pritvor koji je, prema mišljenju psihijatra Vladimira Grudena, Fejzin “dugo očekivani spas”.

 - Taj muškarac je sadist, a njegova supruga mazohist. Zašto netko ima potrebu iživljavati se? Zato jer se sam osjeća da malo ili ništa ne vrijedi. On je pun agresije i autoagresije i mora biti takav ne bi li spoznao kako sebe mrzi kroz svoj položaj ili rod, ili su mu, pak, kao djetetu njegovi roditelji govorili da ništa ne vrijedi. Uništio je svjesno tuđi život i išao je u susret da ga se ulovi.

U zatvoru je sad miran da mirniji ne može biti jer je ispucao agresiju i osjeća da je dobio što je zaslužio. Njegovo djelo je njegova slika. Pokazao je što ga muči. On je ta žena. Taj leš, pojašnjava poznati psihijatar Gruden, ističući kako se nada da će se ubojica sada “konačno susresti sa sobom i pronaći u sebi sve ono što ima”.

Podsjetimo, od travnja 2008. godine Mina je Fejzu prijavljivala policiji kao žrtva nasilja, a zbog čega je 46-godišnjak bio predmet prekršajnih obrada.

O njegovu problematičnom ponašanju policija bi uredno svaki put izvijestila i Centar za socijalnu skrb, no zašto je i dalje Fejzo imao na brizi sina, nije poznato.

Posljednji put kada je Fejzino zlostavljanje nad ženom “zapelo” susjedima za oko, bilo je prije mjesec dana kada je nakon cjelonoćne svađe i vike koja je dopirala iz stana, u suzama u pidžami Mina istrčala ispred zgrade.

                                                                            hajdi karakaš jakubin

Naslovnica Crna kronika
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last