Novosti Crna kronika

HAVARIJA NA HVARU Kupači u čudu: u plićaku im 35-metarska jahta (FOTO)

Lučka kapetanija Split primila je u nedjelju ujutro u 7.30 sati obavijest od Ispostave Hvar da se na otoku Pokonji Dol kod Hvara nasukala motorna jahta „Moon“, dužine oko 35 metara, zastave Ujedinjeni Arapski Emirati te da ima pukotinu promjera jedan metar na pramcu.

Obzirom na oštećenja i da se na jahti nalazi osam tona dizel goriva, zatvoreni su spremnici, te za sada nema nikakvog onečišćenja. Na mjesto ove pomorske nesreće u 8.15 sati upućena je brodica DVD-a Kaštela „Sv. Florijan“ da ogradi jahtu s branama, a u 9.30 sati isplovio je i brod Lučke kapetanija Split „Pojišan“s dežurnim inspektorima, te tegljač „Argus“ Brodospasa koji će pretočiti gorivo s jahte u svoje spremnike.

Jahta ima uredno izdanu vinjetu, u vlasništvu je Abu Dhabi International Marine Sports Club, a na njoj je ukrcano pet osoba i to tri državljana Crne Gore, po jedan iz Srbije te Bosne i Hercegovine.

Prema izjavi zapovjednika, crnogorskog državljanina, jahtu je nasukao na otok Pokonji Dol oko 6 sati jer je uočio prodor mora.

Ispostava Hvar dojavu o nasukanju dobila je od vlasnika konobe na otoku Pokonji Dol.

Lučka kapetanija Split izvršit će očevidne radnje, javlja Marina Halužan, glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Naslovnica Crna kronika
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last