Novosti Biznis

NE NASJEDAJTE

Fina poslala ozbiljno upozorenje: Kruže lažne elektroničke poruke, dobijete li ovakav e-mail o dugovanjima - nemojte ga otvarati!

NE NASJEDAJTE

Financijska agencija (Fina) oglasila se priopćenjem kojim obavještava javnost da elektronička poruka pod nazivom 'Nepodmireno dugovanje #4806', nije kreirana ni poslana iz sustava Financijske agencije i ne treba je otvarati, piše Jutarnji list.

- Obavještavamo javnost o pojavi elektroničke poruke pod nazivom "Nepodmireno dugovanje #4806", sljedećeg sadržaja:
'Poštovani/a, uvidom u bazu nenaplaćenih potraživanja, ustanovljeno je da imate nepodmireno dugovanje starije od 6 mjeseci. Molimo pogledajte priloženi račun (.doc) i izvršite uplatu u skladu s uvjetima navedenim na dnu računa. Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno se obratite. S poštovanjem,".

Upozoravamo da navedena poruka nije kreirana niti poslana iz sustava Financijske agencije, već se radi o poruci nepoznatog porijekla koja sadrži netočne podatke. Ovim putem pozivamo sve primatelje ove i sličnih poruka da ih ne otvaraju niti po njima postupaju.

Navedena poruka i njoj slične spadaju u malicioznu phishing kampanju, a poruke su lažnog sadržaja i konstruirane od javno dostupnih podataka. Ističemo da je sva službena Finina korespodencija elektroničkom poštom moguća isključivo s internet domene fina.hr., stoji u priopćenju Fine kojeg prenosi Jutarnji list.

Naslovnica Biznis