Novosti Biznis

premium dalmacija 2017.

'Bontechova' revolucija iz Splita - slušni aparat napravljen po mjeri korisnika pomoću napredne 3D tehnologije

premium dalmacija 2017.
Najnovija inovacija 'Connectivity Set' uključuje nekoliko vrhunskih neprimjetnih i suvremeno dizajniranih slušnih aparata spojenih na iPhone 7

Odlazak na kontrolu očiju ili kod zubara smatraju se uobičajenim pregledima za cjelokupnu populaciju, kao i primjerice redovite kontrole gdje provjeravamo trebaju li nam nova stakla na naočalama za vid. No, kada govorimo o našem sluhu, još uvijek ga prilično zanemarujemo, čak i kada osjećamo da nije onako istančan kao nekada. Ne zabrinjava nas kada moramo pojačavati zvuk na televiziji i mobitelu ili se dovikivati s ukućanima, a liječnicima se obraćamo kada je oštećenje već u poodmakloj fazi. Takav stav prema našem sluhu želi promijeniti splitska tvrtka „Bontech“, vodeći hrvatski proizvođač i distributer slušnih aparata i sredstava za zaštitu sluha, koji je ove godine proslavio 20 godina djelovanja obilježenog brojnim inovacijama i pametnim rješenjima za svoje klijente. U 30 podružnica diljem zemlje, građanima nude široki raspon aparata za sluh gdje svatko može pronaći nešto po svojoj mjeri, a stalna pogodnost je besplatno testiranje sluha.
- Prihvaćanje slušnog problema mnogima predstavlja problem i skrivaju ga od okoline. Dugi niz godina se borimo sa stigmama koje se trebaju skinuti sa slušnih aparata koji su danas gotovo nevidljivi, moderni i pomno estetski izrađeni, te ugodni za korištenje. To je pomagalo kao i svako drugo koje koristimo bez promišljanja, a na sluh još uvijek dovoljno ne pazimo - objasnili su nam iz „Bontecha“ koji takve uređaje izrađuje u najbržem roku, i ono što je najvažnije, potpuno prilagođene korisnicima jer su napravljeni po mjeri zahvaljujući revolucionarnoj i skupocjenoj 3D tehnologiji koju posjeduju i koriste u radu od njezinih začetaka, pa i za besplatne servise. Klijenti su većinom iz starije populacije no, sve se više javljaju djeca i mladi. Dok roditelji djece tu odigraju važnu ulogu jer su svjesni važnosti prevencije, pa se malenima nošenje aparatića za sluh itekako isplati, mladi su ti koji često sebi ne žele priznati da slabije čuju, bilo zbog prirođene sklonosti ili posljedica korištenja modernih tehnologija, prije svega slušalica za mobitel koje se koriste u gotovo svakom dijelu dana ili drugih izvora buke. Mladi najčešće čekaju do krajnje granice snažnog opadanja sluha prije nego što se jave i obave pregled, a u tome nisu usamljeni jer slušni aparat jednako tako odbijaju i osobe srednje dobi. Iz Bontecha nas uvjeravaju kako imaju brojne modele i široku ponudu među kojima svatko može pronaći nešto za sebe, a otišli su korak dalje svojom najnovijom inovacijom, patentiranjem i izradom revolucionarnog „Connectivity Seta“ koji uključuje nekoliko vrhunskih neprimjetnih i suvremeno dizajniranih slušnih aparata spojenih na iPhone 7, jednako privlačnog mladima i svim radno aktivnim korisnicima koji traže najbolju jasnoću zvuka i najsuvremeniji način rada.
- Radi se o minijaturnim personaliziranim slušnim aparatićima koje se pomoću bluetooth tehnologije spajaju na iPhone uređaj. Pomoću jednostavne mobilne aplikacije namješta se glasnoća, što je samo dio mogućnosti među kojima je i ona da aplikacija pamti vaše kretanje i sama podešava slušne aparatiće ako je zabilježila da je to potrebno napraviti baš na toj lokaciji - pojasnio nam je Ivo Tvrde, direktor „Bontecha“, dodajući kako se komunikacija kroz telefonske razgovore ili slušanje glazbe obavlja uobičajenim načinom, ali se "zvuk" šalje izravno u slušna pomagala. Još jedan je to dokaz tvrdnje s početka naše priče, a to je da slušni aparatići ove splitske tvrtke idu u korak s vremenom, suvremenim tehnološkim i estetskim trendovima, pritom pazeći na funkcionalnost, udobnost i dokazanu učinkovitost. No, prije svega treba se odvažiti na testiranje sluha, koje je u Bontechu besplatno, kao i isprobavanje pomagala. Audiometrija je jednostavno mjerenje sluha pri kojemu se slušalicama provjerava koliko dobro čujete, bezbolna je i traje otprilike 5 minuta. To je prvi korak prema poboljšanoj kvaliteti života i najmanje što možemo napraviti za svoj sluh, koji zbog prevelikog odugovlačenja i bojazni od pregleda može i nepovratno propasti.

Naslovnica Biznis