Novosti Biznis

dani hrvatskog turizma

Slavonija ima sve pretpostavke za vrhunski spoj turizma i poljoprivrede: 'Ne sažalijevajte nas, nego nam dovedite goste!'

dani hrvatskog turizma

- Hrvatski turizam nikada nije bio u boljoj prilici pomoći Slavoniji nego sada kada je naša zemlja turistički hit u svijetu. Najbolje ćete Slavoniji pomoći tako da dođete kod nas, obiđete sve naše ljepote, uživate u bogatoj trpezi, vinu i tamburašima, a kući ćete otići s najboljom zimnicom i pune duše doživljaja. 

- Prestanite sažalijevati Slavoniju, mi smo ponosni i vrijedni ljudi koji će biti najbolji domaćini svakom našem gostu, samo nam pružite priliku - kazao je Vladimir Poznić iz Osijeka na predstavljanju turističke ponude Slavonije na brodu za krstarenje usidrenom na rivi u Malom Lošinju.
 
Mini kruzer je u organizaciji ID Riva Toursa iz Münchena i turističkih zajednica Slavonije baza Slavonije, kulena, čobanca i tamburaša s ciljem promocije turizma tog kontinentalnog dijela zemlje i svih njezinih prednosti. 

Idejni začetnik aktivacije turizma Slavonije, Selimir Ognjenović,  vlasnik IDRiva toursa koji je organizirao dolaske prvih većih grupa turista iz Njemačke u Slavoniju, tvrdi kako Slavonija ima sve pretpostavke za vrhunski spoj turizma i poljoprivrede.

- Moralna je obaveza hrvatskog turizma pomoći i podržati najslabiju regiju u zemlji koja još uvijek osigurava radnu snagu turizmu i na politici je turističkog sektora da djelom pomogne Slavoniji, a ne riječima, tako da se Dani turizma organiziraju u Slavoniji - kazao je tom prilikom Nedo Pinezić iz Zajednice obiteljskog smještaja HGK.

Upravo sa Slavonijom u fokusu interesa turizma Hrvatske, u srijedu su u Malom Lošinju započeli Dani hrvatskog turizma, u organizaciji Ministarstva turizma i HTZ-a. 

Taj najveći godišnji susret turističkih radnika Hrvatske i njihovih partnera iz svijeta s nizom strucčnih predavanja i konferencija, okupio je u Lošinju više od 1500 turističkih radnika koji će iduća dva dana analizirati sezonu i postavljati okvire za poslovnu 2018. godinu.

Naslovnica Biznis