Novosti Biznis

GORI OD BUGARSKE

Hrvatske nema među prvih 10 omiljenih destinacija na njemačkom tržištu

GORI OD BUGARSKE

Hrvatske nema ni među prvih deset Nijemcima omiljenih svjetskih turističkih destinacija. To je u ponedjeljak na naslovnici objavio najtiražniji njemački dnevnik “Bild” s imenima 10 zemalja u koje Nijemci naprosto hrle, a to su na prvome mjestu: Španjolska, Turska, Grčka, Italija, SAD, Tajland, Indonezija, Tunis i Bugarska.

“Lijepa naša”, turistička Hrvatska, zemlja čistog mora, pravog vina i ljubaznih domaćina, koja je nekada Nijemcima bila jedna od omiljenijih turističkih destinacija, sve više tone, dok su djelatnicima Ministarstva turizma RH i ministru Darku Lorencinu puna usta njemačkih turista koji jedva čekaju doći na ljetovanje u Hrvatsku.

No, Nijemaca je sve manje, a to je pokazala i statistika već u predsezoni kada je posjet iz Njemačke znatno opao u svim segmentima. Zašto? Pitanja su to kojima bi se turistički profesionalci trebali ozbiljno pozabaviti. Kao da malo tko želi pogledati istini u oči, da naš turizam ne uspijeva pratiti trenutačni svjetski turistički trend i da je naša ponuda na njemačkom tržištu nedovoljno kvalitetna što se tiče sadržaja i cijena kojima dosežemo često i sami vrh.

Tako su pojedine turističke destinacije bezrazložno dosegnule visoke cijene aranžmana, dok druge turističke zemlje, naše direktne konkurentice, nude u svojim ponudama kvalitetnije, sadržajnije i jeftinije odmore za njemačke goste. Novije hotele, bolju infrastrukturu i rekreacijske sadržaje. A tu su na samom vrhu Španjolska, Turska, Grčka, Italija, a čak nas je odnedavno u ponudi i rezultatima pretekla i Bugarska. Sve to ukazuje kako će hrvatski turizam, ako želi ostati zanimljiv Nijemcima, trebati puno uložiti i obogatiti svoje turističke sadržaje


Z. PAŠKOV


Naslovnica Biznis
Page 2 of 2First1[2]NextLast