Novosti BiH

festival mržnje

Skandalozna odluka šokirala BiH: zastupnici HDZ-a glasali protiv osude odvratnog četničkog okupljanja na kojem se pozivalo na zločine protiv Hrvata

festival mržnje

Zastupnici HDZ BiH, stranke čiji je predsjednik Dragan Čović, na današnjoj su sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH glasali protiv osude četničkog okupljanja u Višegradu ovog vikenda, prenosi Jutarnji list.

Zlatko Miletić, zastupnik u Klubu Hrvata, ali iz Demokratske fronte (DF) kojoj je na čelu član predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić, predložio je da se na dnevni red sjednice uvrsti i javna osuda skupa u Višegradu.

Ondje se u nedjelju okupilo više stotina pripadnika četničkog pokreta iz BiH i Srbije kako bi tamo odali počast Draži Mihailoviću.

 

Uz “bogatu” ikonografiju ovog zločinačkog pokreta te pjesme u kojima se zazivalo zločine protiv Hrvata i Bošnjaka. Okupljanje su odmah osudili predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, ministar sigurnosti Dragan Mektić kao i ambasade Velike Britanije i SAD-a u BiH te delegacija Europske unije u Sarajevu.

Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark izjavio je kako je okupljanje u Višegradu bilo čin mržnje i pozivanja na nasilje što je nespojivo s vrijednostima europskih demokracija.

Naslovnica BiH