Novosti BiH

 novi uspjeh liječnika KBc-a u suraDNji s kolegama iz inozeMstva

U Mostaru obavljena operacija hipospadije

 novi uspjeh liječnika KBc-a u suraDNji  s kolegama iz inozeMstva

Ante Kvesić: Sva djeca s urološkim problemima s ovih prostora dosad su išla u Zagreb ili Split na operaciju, a sada uglavnom sve obavljamo ovdje

Ante Kvesić: Sva djeca s urološkim problemima s ovih prostora dosad su išla u Zagreb ili Split na operaciju, a sada uglavnom sve obavljamo ovdje

Ante Kvesić, ravnatelj KB mostar / Ivan Rozić 
Na Klinici za kirurške bolesti i urologiju u Mostaru nad sedam dječaka iz BiH uspješno su izvedene operacije hipospadije, a riječ je o anomaliji kod muške djece na vanjskim izvodnim kanalima za mokrenje, što se uspješno, estetski i funkcionalno, rješava operacijom.

Uz mostarske liječnike operativne zahvate obavili su doktori Hans Georg Dietz i Maximilian Sterh iz Munchena, Nicola Capozza iz Rima i Dražen Budimir iz Splita.

Ovi liječnici u Mostaru su sudjelovali na Petom simpoziju iz dječje kirurgije s međunarodnim sudjelovanjem koji su organizirali Klinička bolnica Mostar i Klinika za dječju kirurgiju iz Muenchena.

Simpozij je bio podijeljen u dva dijela. U prvom su obavljeni operativni zahvati koji su izravno iz operacijske dvorane prenošeni u kongresnu dvoranu Hotela ‘Ero’ gdje se okupio veliki broj, kako domaćih, tako i stranih liječnika, te studenata medicine, a u drugom dijelu održana su predavanja medicinskih stručnjaka o najnovijim dostignućima u dječjoj kirurgiji.

 – Sva djeca s urološkim problemima s ovih prostora ranije su išla u Zagreb ili Split na operacije, a sada uglavnom sve obavljamo ovdje, kod nas – kazao je dr. Ante Kvesić, ravnatelj Kliničke bolnice Mostar i dječji kirurg.

On je izrazio zadovoljstvo obavljenim operacijama, te istaknuo kako je dječja kirurgija u BiH na najboljem putu da za nekoliko godina dostigne zadane europske standarde.

– Ovo je peti simpozij iz dječje kirurgije koji smo organizirali u Mostaru, pa možemo kazati da je on postao tradicionalnim. Posebno me raduje to što ćemo šesti održati u prostorijama nove zgrade KB-a Mostar – zaključio je dr. Kvesić.

Naslovnica BiH