Novosti BiH

zanimanje je ogromno

Dr. Paladina dočekao pun hodnik pacijenata: jedan od najuglednijih hrvatskih neurokirurga počeo raditi u mostarskoj bolnici

 zanimanje je ogromno

Josip Paladino, jedan od najuglednijih hrvatskih neurokirurga, ovoga je tjedna i službeno počeo raditi u SKB-u Mostar.
Hodnik pun pacijenata bila je slika koja je dočekala ovoga liječnika, a što je samo bio pokazatelj koliko su njegove usluge tražene i koliko će imati posla u ovoj bolnici, piše Večernji list BiH

Kako je za Večernji rekao ravnatelj SKB-a Mostar prof. dr. sc. Ante Kvesić, zanimanje je ogromno, telefoni stalno zvone i dovođenje Paladina u mostarsku bolnicu je jedan od najboljih poteza ove uprave. 

- Njegov angažman počeo bi ranije, odnosno, početkom mjeseca da nismo imali probleme s montažom opreme. Jedan mikroskop je bio oštećen u prijevozu i morao je biti vraćen dobavljaču. Dobili smo sada zamjenski i čekamo da dođe originalni kako bi kolega Paladino mogao raditi u punom kapacitetu. On će moći raditi sve zahvate kod nas koje je svakodnevno radio u Zagrebu i to je veliki iskorak za našu bolnicu - rekao je ravnatelj Kvesić.

Dodao je kako će uvaženi stručnjak raditi u SKB Mostar dva tjedna mjesečno, a takav angažman je dogovoren još prije nekoliko mjeseci.

- Bit će jedan tjedan ovdje, a jedan u Zagrebu. Znači, svaki drugi tjedan je kod nas i radit će u punom kapacitetu. Veliki je radnik i doslovce je u bolnici sve dok ima pacijenata u čekaonici. Vrlo je vjerojatno da će raditi i subotom, što je još samo jedan pokazatelj koliko je posvećen svome poslu, pacijentima i koliko odgovornost osjeća prema onom što radi. Mnogi će od njega imati priliku učiti i nadam se da će je iskoristiti - poručio je ravnatelj Kvesić.

On je već ranije rekao kako najveća vrijednost angažmana Josipa Paladina nije samo u onome što radi s pacijentima, nego i u naporu koji će biti uložen u formiranje tima oko njega. Konačni cilj je da hrvatski stručnjak svoje znanje prenese na domaće kadrove u SKB Mostar koji će moći u konačnici raditi samostalno kada Paladino odluči otići u mirovinu jednoga dana.

 

Naslovnica BiH