Novosti BiH

trostruko ubojstvo

Nezapamćeni zločin šokirao BiH: nasmrt pretukao staricu pa ubio i zapalio dvojicu prijatelja - sve jer im je usred noćne zabave ponestalo droge i alkohola!?

 trostruko ubojstvo

Nezapamćeni zločin potresao je BiH, a svi istražitelji Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, kao i kriminalistički tehničari, mobilizirani su zbog stravičnog slučaja koji se dogodio jučer u Bugojnu, javlja Dnevni avaz.

Policiji je prvo ujutro u 8.20 sati prijavljen požar koji je izbio u kući u bugojanskoj ulici Kovačuša, a na mjestu požara mrtvi su pronađeni Denis Seferović (24) i Muhamed Meškin (23).

Situacija se dodatno zakomplicirala kad je svega dva sata nakon toga u svojoj kući mrtva pronađena i Ankica Krstanović (75). Nesretna žena je opljačkana i nasmrt pretučena. Na njenoj glavi pronađene su strahovite ozljede, koje su, prema prvim informacijama, i uzrok smrti, a i na ostalim dijelovima tijela primijećeni su krvavi podlijevi.

Iako u prvi mah ništa nije ukazivalo na to da su događaji povezani, policijski izvor otkrio je za Dnevni avaz da su inspektori, nakon identifikacije zapaljenih tijela, usmjerili pažnju na Narcisa Mekića, koji je bio nerazdvojan prijatelj sa Seferovićem i Meškinom, a živi u susjedstvu ubijene starice.

Osumnjičeni Mekić ubrzo je pronađen i uhićen te je cijeli jučerašnji dan proveo u policijskoj stanici, gdje su ga policajci ispitivali i pritiskali dokazima, pokušavajući dobiti njegovo priznanje. Navodno su očevici primijetili trojicu mladića u blizini doma ubijene žene.

Kako se neslužbeno doznaje, inspektori raspolažu tragovima koji, navodno, ukazuju na to da je požar podmetnut te da iza svega stoji Mekić koji je to uradio kako bi prikrio da je, osim Ankice, ubio i dvojicu prijatelja!?

Prema neslužbenim informacijama Dnevnog avaza, nakon zabave u Meškinovoj kući, koju je naslijedio od djeda, mladići su ostali bez alkohola i droge, a Mekić je, navodno, predložio da opljačkaju staricu Ankicu iz naselja Jaklić III, znajući da je sama i bespomoćna te da ima novca.

Otišli su do staričine kuće, gdje ju je Mekić ubio, nakon čega su se vratili u kuću, a prethodno su kupili još droge i alkohola. Tokom noći su se posvađali oko plijena pa ih je Mekić obojicu izbo nožem i zapalio, nakon čega je pobjegao.

Mještani pričaju da su se u Meškinovoj kući okupljali mladići koji su puštali glasnu muziku te da su se tu opijali i drogirali.

- Dolazili su u tu kuću uglavnom tulumariti i opijati se. Po tome su poznati u naselju. Njih trojica su stalno bila zajedno. Bilo je čudno kad nisu skupa, jer su bili veoma bliski prijatelji - pričaju mještani za avaz.ba.

Susjedi ubijene žene vrlo su uznemireni.

- Njen muž Ivica umro je početkom proteklog rata. Kćerke Nela i Goga udane su i žive i rade u Zagrebu. Bila je divna gospođa i susjeda, zaista smo šokirani ovim što se dogodilo. Ne znamo kome je mogla smetati jedna takva osoba - kaže jedan od susjeda.

Sva trojica mladića bila su pozitivna na narkotike, doznaje Dnevni avaz. Obdukcija tijela žrtava obavit će se danas.

Uzrok požara jučer još nije bio službeno poznat, a kuća, navodno, nije polivena nikakvom zapaljivom tekućinom. Pripadnici Vatrogasne jedinice Bugojno požar su lokalizirali i ugasili oko 12 sati. 

Naslovnica BiH