Novosti BiH

peticija protiv vjerskog odgoja u predškolskim ustanovama

‘NE’ vjeronauku u dječjem vrtiću

Pojedinci drže  kako je pet tisuća potpisnika minorno s obzirom da u Sarajevu živi pola milijuna ljudi

Pojedinci drže  kako je pet tisuća potpisnika minorno s obzirom da u Sarajevu živi pola milijuna ljudi

Djeca ne trebaju molitve u dječjim vrtićima
Prošlomjesečne žučne rasprave koje su se vodile između Mustafe ef. Cerića i čelnika SDP-a o ovođenju vjeronauka u sarajevske vrtiće, naglo su utihnule. Međutim, u Sarajevu je i dalje aktualno potpisivanje peticije kojom se građani protive uvođenju vjeronauka u vrtiće. Peticiju protiv uvođenja vjeronauka u sarajevske vrtiće do jučer je potpisalo 5009 građana.

Naime, nakon što je polovicom siječnja ove godine u vrtićima Djeca Sarajeva provedena “tiha anketa” među roditeljima djece Bošnjaka, skupina roditelja koja ne podupire uvođenje vjeronauka u vrtiće, otvorila je web stranicu na kojoj su iznijeli svoje mišljenje o uvođenju ovakvog vida obrazovanja.

Iako su im se u tome pridružile i mnoge poznate ličnosti iz javnog i kulturnog života garad Sarajeva, pojedinci drže kako je broj građana koji je potpisao peticiju minoran, obzirom na činjenicu da u glavnom gradu BiH prema nekim procjenama, danas živi oko pola milijuna ljudi.

Zanimljivo je spomenuti kako je roditeljima koji se protive uvođenju vjeronauka u škole stigla potpora i od Melike Salihbeg Bosnawi, islamske intlektualke, koja je polovicom osamdestih bila optužena zajedno s pokojnim Alijom Izetbegovićem zbog Islamske deklaracije.


 

Naslovnica BiH