Novosti BiH

RATNI ZLOČINI

Panika u Sarajevu i Konjicu: uhićeno 13 bivših pripadnika Armije BiH zbog sumnje da su ubijali, zlostavljali i silovali srpsko stanovništvo

RATNI ZLOČINI

Trinaest bivših pripadnika Armije Bosne i Hercegovine i civilne policije uhićeno je u ponedjeljak na području Sarajeva i Konjica zbog sumnje da su počinili ratne zločine nad osobama srpske nacionalnosti. 

Iz Tužiteljstva BiH koje vodi istragu potvrđeno je kako su uhićenja povezana sa zločinima počinjenim na području mjesta Bradina 1992. godine. Tamo je u svibnju 1992. godine ubijen veći broj osoba srpske nacionalnosti, a zapaljena je i mjesna pravoslavna crkva.

U priopćenju državnog tužiteljstva stoji kako se osumnjičeni terete za ubojstva, zlostavljanja, silovanja i progone civilnog stanovništva. Istaknuto je kako su sudjelovali u akcijama koje su dovele do progona cjelokupnog stanovništva srpske nacionalnosti s područja Bradine.

Među privedenima koji se terete za zločine protiv čovječnosti je Šefik Nikšić, ratni zamjenik zapovjednika policijske postaje u Konjicu.

Naslovnica BiH