Novosti BiH

ZLO NA MAKSIMUMU

Prvi čovjek islamske zajednice u BiH oštro osudio teroristički napad u Londonu: To su kukakvice koje ne predstavljaju našu vjeru!

ZLO NA MAKSIMUMU

Poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein Kavazović u nedjelju je osudio teroristički napad u Londonu nazvavši ga "zlim" i "kukavičkim".

"Nakon svakog terorističkog napada bilo gdje u svijetu ponadamo se da je on posljednji i da je zlo dosegnulo svoj maksimum, te da više nećemo gledati slike stradalih nevinih ljudi. Na žalost, realnost nas svakodnevno demantira  i mi i dalje gledamo stravične snimke umiranja i patnje prije svega iz Sirije na koju je svijet zaboravio, a onda evo iz Afganistana i sinoć ponovo Londona", stoji u reagiranju reisa Kavazovića dostavljenom lokalnim medijima u BiH.

Poglavar bosanskohercegovačkih muslimana koji je poznat po odlučnim osudama eksramizma i terorizma istaknuo je kako je za svaku osudu to što su ubojice u Londonu svoje "kukavičke napade" izvele u mjesecu ramazanu što, po njegovu sudu, jasno govori da oni ne nastupaju u ime vjere i da ne cijene ni vjeru ni ljudske živote koje je Bog učinio svetim.

"Na nama je da činimo sve kako bismo se ovom zlu suprotstavili i da molimo Boga da nas sačuva zablude u vjeri i da našu domovinu i čitav ljudski rod zaštite od ove pošasti", poruka je reisa Kavazovića.

Naslovnica BiH