Novosti BiH

Radmanović: Mesić me podsjeća na Tuđmana...

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović u četvrtak je optužio hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića da svojim komentarima o stanju u BiH samo otežava odnose u toj zemlji te da "neprestano huška" protiv Republike Srpske.

Na konferenciji za novinstvo u Banjoj Luci Radmanović se svojim izjavama pridružio svom stranačkom vođi Miloradu Dodiku koji je u prošla dva dana kritizirao izjave hrvatskog Predsjednika.

"Donekle sam iznenađen tim (Mesićevim) izjavama", kazao je Radmanović novinarima, dodavpi kako ga Mesić sada zapravo podsjeća na Franju Tuđmana.

Svoje iznenađenje Radmanović je objasnio činjenicom da je s hrvatskim Predsjednikom nedavno razgovarao u "smirenu tonu".

Mesićeve komentare da bi se na Balkanu mogao dogoditi novi rat nastavi li RS provoditi dosadašnju politiku, Radmanović je ocijenio "huškačkima".

"Nisam čuo da u Hrvatskoj ili u BiH netko govori o tome osim Mesića", kazao je Radmanović.

Predsjednik Mesić je za posjeta SAD-u optužio premijera RS-a Milorada Dodika da nastavlja politiku Slobodana Miloševića te da priprema odcjepljenje tog entiteta od BiH.

Radmanović je ocijenio kako se Mesić miješa u unutarnje stvari BiH zbog čega bi najlogičnije bilo uputiti prosvjednu notu Hrvatskoj.

Izjavio je da to ipak ne će predložiti jer je svjestan da ne bi dobio potporu drugih dvaju članova Predsjedništva BiH.

(h)

Naslovnica BiH
Page 2 of 2First1[2]NextLast