StoryEditorOCM
Životsaborska zastupnica

Tko je muž političarke Karoline Vidović Krišto? Radio je kao konobar na HRT-u, sad je zaposlen na ovoj visokoj poziciji

Piše Scena SD
19. siječnja 2024. - 08:30

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto jedna je od najpoznatijih hrvatskih političarki, koja gotovo nikad ne govori o svom privatnom životu, piše Insider.

Njezin suprug, Ivica Krišto, došao je u fokus javnosti nakon što je Karolina objavila svoju imovinsku karticu. Prema njoj, sva imovina se vodi upravo na njenog muža. O njemu se ne zna mnogo, a čini se da se samozatajni Ivica toliko drži podalje od očiju javnosti da je teško pronaći čak i njegovu fotografiju.

image

Karolina Vidović Krišto

Damjan Tadic/Cropix

- Nemam vremena za razgovor, vozim se, vraćam se s hodočašća. Ja sam nebitan, zašto uopće pišete o meni? Ne želim biti u medijima. Možemo se čuti neki drugi dan, ali najbolje je da ništa ne pišete o meni. Otkud vam uopće moj broj? Ništa od toga što vi napišete neće pomoći Hrvatskoj. Tražite druge teme, napravite nešto dobro za zemlju, a nemojte istraživati ljude okolo - rekao je 2020. za Jutarnji list u kratkom telefonskom razgovoru.

Tako nije želio potvrditi ono što je Jutarnji list saznao o njemu, a to je da se rodio 1974. u Livnu i inženjer je poljoprivrede. Zaposlen je u MORH-u, a kako je pisao spomenuti medij, radi na mjestu voditelja Samostalnog odjela za potporu Vojnom ordinarijatu. Na toj poziciji je od 1. srpnja 2019., riječ je o Odjelu koji koordinira i organizira rad između Ministarstva i Vojnog ordinarijata.

image

Karolina Vidović Krišto

Ranko Suvar/Cropix

Manje je poznato da je Krišto neko vrijeme, kao i supruga mu, radio na HRT-u. Kako je Jutarnjem listu potvrdilo više izvora, Krišto je radio kao konobar u HRT-ovom kafiću. I sam Krišto je Jutarnjem listu potvrdio tu informaciju rekavši da je na HRT-u bio kratko. Također, potvrdio je da je od srpnja 2019. u Vojnom ordinarijatu te da ima čin bojnika i da je ‘sve prema zaslugama’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. ožujak 2024 10:14