StoryEditorOCM
ŽivotMOTIVIRANO NASILJE

‘Pribio‘ me u govornici, pipkao. Imala sam samo 17 godina‘. Još jedna žena optužila poznatog pjevača za seksualni napad

Piše Hina
3. studenog 2023. - 09:02

Još jedna žena podnijela je tužbu za seksualni napad protiv frontmena Aerosmitha Stevena Tylera.

Jeanne Bellino rekla je da je pretrpjela "tešku i trajnu emocionalnu patnju" nakon što ju je pjevač navodno dvaput napao 1975. godine u dobi od 17 godina, prema njujorškoj tužbi.

To je druga tužba pokrenuta protiv Tylera nakon što je Julia Misley prošle godine optužila 75-godišnjeg pjevača da je s njom imao nedopušten seksualni odnos dok je bila tinejdžerica.

image

Steven Tyler

/Shutterstock

U dokumentima koje je u četvrtak objavila odvjetnička tvrtka Jeff Anderson & Associates, kaže se da je Bellino kao tinejdžerica radila na modnoj reviji na Manhattanu u ljeto 1975. kada im je prijatelj organizirao susret s rock grupom Aerosmith.

U tužbi se navodi da ju je Tyler dva puta seksualno napao tijekom tog dana.

Prvi incident navodno je bio u telefonskoj govornici gdje ju je glazbenik, kako kaže, "pribio" uza zid, pipkao, ljubio i simulirao seks bez njezinog pristanka, a kasnije opet u hotelskom baru.

image
Valerie Macon/Afp

U tužbi se kao uzrok tužbe navodi "rodno motivirano nasilje". U dokumentima, Bellino je rekla da je pretrpjela i da će nastaviti trpjeti "veliku bol uma i tijela", kao i "fizičke, osobne i psihičke ozljede".

Tylerovi predstavnici zasad nisu odgovorili na zahtjev za komentar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:48