StoryEditorOCM
ŽivotManon i Mathilde

Otkriće je šokiralo sve: muž ju je ostavio uvjeren da je rodila dijete poštaru, DNA analiza dovela do frapantne spoznaje

Piše Mozaik SD
9. siječnja 2024. - 12:00

Djevojčice Manon i Mathilde rođene su početkom srpnja 1994. godine u istoj bolnici u Cannesu. Obje su imale žuticu, ali nije bilo dovoljno inkubatora, pa su ih stavili u isti inkubator.

Pomoćna medicinska sestra, kasnije opisana kao “kronični alkoholičar”, čuvala je bebe. U nekom je trenutku zamijenila djevojčice i vratila ih pogrešnim roditeljima.

Sophie Serrano, majci djevojčice Manon, nešto je bilo čudno i požalila se tada kako je koža njezine kćeri pretamna, ali joj je rečeno kako je to od svjetla u inkubatoru. Obje majke su primijetile različitu dužinu kose kod svojih djevojčica, ali su ih uvjerili da je sve u redu i rodilište su napustile sa zamijenjenim kćerima.

Tri godine kasnije, Manon je imala kovrčavu kosu i maslinast ten, bila je različita od obaju roditelja. Kako su krenule priče da ga je supruga varala s poštarom i da je curica poštarovo dijete, otac se rastao od majke, prenosi Fenix Magazin.

Sophie Serrano je 2004. godine odlučila napraviti DNA test, a on je pokazao kako Manon doista nije biološka kći svog oca, ali niti majke. Istragom je utvrđeno kako se njihovo biološko dijete nalazi u blizini, te kako su djevojčice zamijenjene u bolnici. Dogovoren je susret obje obitelji pa su obje djevojčice, kad su imale 10 godina, upoznale svoje biološke roditelje.

Kad su se dvije obitelji susrele, Sophiena biološka kći Mathilde potrčala je prema njoj i skočila joj u zagrljaj. Sophie je rekla da je bila “presretna” i iznenađena koliko djevojčica sliči njezinom bivšem partneru Davyju, odnosno svom biološkom ocu.

Nijedna obitelj nije predložila zamjenu djece. Nakon godinu dana, prestali su se viđati jer im je, kako su rekli, bilo previše bolno, a i razlike u odgoju djece su bile velike.

Prema pisanju The New York Timesa, drugi par, koji je tražio da njihov identitet ostane tajan, bili su “skromni radnici” koji su svoje dijete odgajali “prilično strogo”.

– Društvene, obrazovne i kulturološke razlike uzele su danak u našem odnosu, rekla je Sophie lokalnim novinama Nice-Matin.

Manon je nastavila nositi privjesak koji joj je poklonila biološka obitelj u obliku otoka Reunion.

Obitelji su tužile bolnicu koja im je morala isplatiti odštetu od gotovo 2 milijuna eura. Bolnici je sud naložio da plati po 400.000 eura djevojkama koje su zamijenjene kad su bile bebe, po 300.000 eura za troje roditelja, po 60.000 za troje ostale djece.

Tijekom parnice, odvjetnici su se složili da je učinjena pogreška. No tvrdili su da su roditelji trebali primijetiti da su bebe zamijenjene.

– Kako nakon četiri dana ne možete prepoznati svoje dijete? - komentirao je za Le Figaro jedan od odvjetnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 00:03