StoryEditorOCM
ŽivotNESRETNO JUTRO

Noćna mora: hrabra djevojčica (8) ostala je u automobilu s kradljivcem i tako spasila mlađu sestru (2)

Piše MOZAIK SD
19. veljače 2024. - 19:24

To je noćna mora svakog roditelja: njihov automobil je ukraden dok su djeca sjedila u njemu. Upravo se to dogodilo Adamu Jorgensonu u nedjeljno jutro kada su otišli u praonicu očistiti automobil. No, njegova kći Charley (8) točno je znala kako se nositi sa situacijom - i kako spasiti svoju mlađu sestru Autumn (2).

Otac djevojčica izjavio je za WTMJ-TV kako je samo na trenutak napustio vozilo. Osoba ga je pitala za upute - i zločin je krenuo svojim tijekom: njegov su automobil odvezli - zajedno s njegovim djevojčicama.

Osmogodišnja Charley je rekla da ju je lopov zamolio da izađe. Zapitala se: "Što da radim? Trebam li pobjeći i biti uplašena mačka ili da ostanem spasim i sestru?" Odlučila je ostati sjediti uz sestru što je uskoro natjeralo kriminalca da promijeni plan.

Kako piše NBC, kriminalac je ostavio automobil oko 1,6 kilometara daleko. Čim je otišao, Charley je zgrabila očev mobitel i ostavila majci govornu poštu: "Trebam te! Izgubili smo tatu!".

Adam Jorgenson je odmah obavijestio policiju. Roditelji su također locirali djevojčice koristeći lokaciju iPhonea. Charley i Autumn nisu ozlijeđene i obitelj je opet zajedno. U međuvremenu, policija u Oak Creeku uhitila je tri osobe u dobi od 17, 20 i 21 godinu.

Adam se nada da će drugi čuti ovu priču i shvatiti kako nešto tako rutinski može krenuti tako naopako.

"Prilično je jednostavno", rekao je Adam. "Zimi izlazite van s namirnicama i imate svoje dvoje male djece. Želiš ih staviti u topli auto i odnijeti kolica natrag do trgovine. To više nije pravi poredak. Vaša djeca će se možda morati smrzavati još nekoliko minuta vani s vama prije nego što upalite automobil i stavite ih u njega. Trebale su mi samo dvije sekunde da odgovorim nekome i uđem u auto."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 01:40