StoryEditorOCM
Životluda ljubavna priča

Kad je Jakov Anu konačno ‘odvea prid oltar‘ rekao joj je: Bilo bi najbolje da ti skupiš svoje prnje i ideš kod svojih...

Piše MOZAIK SD
16. prosinca 2023. - 12:54

Na TikToku emisije ‘Dobro jutro, Hrvatska’ objavljena je zanimljiva ljubavna priča. Voljeli su se od prvog trenutka, otkad je Ana imala 16, a on 26 godina, ali u brak baš Jakov nije samo tako htio. Njihova životna priča pokazuje da ni najveće ljubavi nisu pošteđene iskušenja, ali da ljubav ipak na kraju pobijedi.

Ovako su ispričali svoju priču:

Ona: ‘Grubo je vrime, oblačno je i iman malo gripe’. Tako bi počelo svako ljubavno pismo. Završilo bi s tim ljubavnim slovom, ali nikad nije rekao ‘ja tebe volim‘ nego ‘ja volim‘. A koga? Možeš Peru, Peru volit’. Nikad to nije na kraju napisao.

On: 13 godina skupa, pa bi mi rekli ‘a kad ćeš se ženit?‘ Ja bi reka ‘do Božića, pusti me.‘

Ona: A kad smo se oženili u podne manje kvarat, niko nije doša jer je bio Božić.

Kad smo došli na granicu, on kaže ‘ja neman pasoš‘ i onda smo njega ostavili u Kopru, jednom motelu, a on je sigurno tamo imao, da budem prosta, neku žensku koju je peglao. Jednu ženskicu koju mi nikad nije rekao, ali će mi reć prije nego šta parti gori. I onda smo vam mi išli u Trst i kupili za njega zimsko odijelo, ljetno, cipele, sve šta ide za taj svečani čin. I više nije bilo vremena za mene. Tri dana smo mi išli i nosili mu tu robu u Kopar da on proba oće li mu šta valjat.

Kad smo išli put Splita, govori on meni ‘A di je tebi vešta?‘, a ja govorin ‘Nisan Jakove našla, nešto ću u Splitu kupit’. Kaže on ‘Kad nismo to sada kupili, nema ništa od vjenčanja’. Sve je on to namjerno. puno godina je stala ta njegova odora. Mi smo živjeli u divljem braku. To je bilo nešto strašno. Ja bi kući morala molit ponizno, sve san obećavala da ću radit, da se mogu vratit, di ću. I onda vam se dogodi moja sreća.

On je mene dočekao s vjenčanicom. Dao je po mojoj mjeri naručit vjenčanicu. Cijela je bila sašivena rukama. To je bilo prekrasno. I onda opet problem, kaže on ‘Sad ćemo mi to spremit s mojim odijelima pa ćemo vidjeti kad ćemo to napraviti. Onda su nam došla dva prijatelja s broda i rekli mu ‘Jakove kako te nije sramota, ovu malu vučeš cijeli život, kako te duša ne boli? Ajmo mi odradit vjenčanje’.

I mi smo se oženili taj dan. Dođemo doma, a kaže on meni ‘Sad ti lijepo sjedi tu i slušaj. Ja ti se još nisam ima namjeru oženit. Bilo bi najbolje da ti skupiš svoje prnje i ideš kod svojih pa kad prođe ovi šušur onda ćemo vidjeti šta ćemo’. I znaš šta je učinio?

Odvojio je bračne postelje, bija je Božić, on se pokrio dekom, ja sam se pokrila nekim kaputom, cijelu noć sam probdjela, nisam znala kako ću se sada vratit kući. Međutim ujutro kad se probudio bio je normalan, Bogu fala.

On: Ta vera mi je bila teška, bila mi je težina, prst mi je natekao, odma sam je skinija.

Ona: žao mi je samo šta nemamo djecu, ali možda nismo bili predodređeni za djecu.

Pogledajte simpatični video.

@dobrojutrohrvatska Voljeli su se od prvog trenutka, otkad je ona imala 16, a on 26 godina, ali na ludi kamen u brak baš Jakov nije samo tako htio. Njihova životna priča pokazuje da ni najvece ljubavi nisu postedjene iskusenja, ali da ljubav ipak na kraju pobijedi. #hrvatska #split #ljubav #prica #zivot ♬ original sound - DobroJutroHrvatska
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 09:23