StoryEditorOCM
ŽivotPRAVAC - KUHINJA

Jesenski afrodizijaci koji će probuditi uspavani libido, a tek kad čujete koji miris izluđuje muškarce...

Piše Ana Špoljarić/Živim
21. listopada 2023. - 15:02

Jesensku melankoliju najčešće povezujemo s kraćim danima i hladnijim vremenom. Ovaj prijelazni period nerijetko može pridonijeti umirujućem, pomalo i sjetnom raspoloženju te želji za toplinom i udobnošću. U ovom posljednjem, ali i dobrom raspoloženju može značajno pridonijeti konzumacija određenih namirnica, piše Živim.

Dodatni bonus je što, osim što obiluju dobrim nutritivnim vrijednostima, ujedno se smatraju odličnim afrodizijacima koji mogu potencijalno pojačati seksualnu aktivnost. Dovoljno dobar razlog da se upustite u njihovu pripremu i konzumaciju. U nastavku donosimo sezonske namirnice koje će probuditi vaša osjetila te dovesti raspoloženje na nepcima i u krevetu do samog vrhunca.

Pita od bundeve

Vesele vijesti za sve ljubitelje jeseni i bundeva. U brojnim istraživanjima, među kojima i ovo pita od bundeve odabrana je kao najseksi miris muškaraca. Otkriveno je da miris pite od bundeve povećava protok krvi u penisu za 40 posto, dok istovremeno povećava seksualnu želju kod žena. Ovo saznanje i ne iznenađuje toliko obzirom na to da se za izradu pite koriste razni afrodizijaci, uključujući cimet i vaniliju.

Cimet

Cimet je začin koji se pojavljuje u mnogim receptima. Zovu ga i sporo djelujućim afrodizijakom koji povećava fizički i seksualni apetit kod oba spola.

Nar (šipak)

Ovo voće se u grčkoj mitologiji povezivalo s Afroditom, božicom ljepote. Jedno je istraživanje pokazalo da je 47 posto muškaraca koji su pili jednu čašu soka od nara svaki dan imali bolje erekcije. Također, otkriveno je da su parovi koji su pili sok od nara ljubili s više strasti.

Kruške

Zaobljeni oblik kruške čini je poznatom po tome što slavi žensko tijelo. Redovito jedenje krušaka povećava učinak afrodizijaka, osobito jedenje zrelih krušaka. Ovo ukusno voće dodatno upotpunite čokoladom kao desert koji dovodi do vrhunca.

Vruća čokolada

Mnogi je vole, a njezina tekuća varijanta, vruća čokolada, savršeno će utopiti kao napitak u ove hladnije jesenske dane. Asteci su prvi povezali čokoladu sa seksualnom željom. Čokolada je kontroverzni afrodizijak i to uglavnom zato što neki tvrde da izaziva uzbuđenje, dok su drugi suprotnog mišljenja. Međutim, ako i postoje afrodizijački učinci, oni su vjerojatno psihološki, a ne fiziološki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:10