StoryEditorOCM
Životposlovni krah

Dečku Renate Sopek, Splićaninu Sergeju, prijeti osobni bankrot. Agonija ga je snašla nakon propasti kluba i stečaja

Piše Scena SD
2. lipnja 2023. - 20:27

U kolovozu 2015. mediji su bili prepuni priča o otvorenju novog noćnog kluba u gradu pod Marjanom čiji su vlasnici bivša zvijezda RTL-a Renata Sopek i njezin dugogodišnji dečko Sergej Bijelić, piše Imperijal.

Unatoč pompoznom otvorenju i slavnom imidžu vlasnika klub je propao, a u medijima se 2 godine poslije, pisalo kako je na nepropisnom mjestu u Splitu razbacan inventar tog kluba.

image

Renata Sopek

Ivana Nobilo/Cropix

Taj su neslavni ugostiteljski pothvat Sopek i Bijelić vodili preko tvrtke Zbivalište koju su zajednički osnovali u veljači 2015. godine. Nad tom tvrtkom je, zbog dugova, u lipnju 2019. otvoren i istodobno zatvoren stečajni postupak.

Iza Sopek je još jedan neuspjeli poslovni pothvat. Radi se o tvrtci Linija sport u kojoj je bila suvlasnica i koja je ugašena u srpnju 2014. Trenutačno Sopek posluje preko tvrtki Ultra fit i SN Adria dok više nema udjele u Take Offu. I dok je u Ultra fitu jedina vlasnica i direktorica, u SN Adria samo drži direktorsku poziciju dok je vlasnik firma Digital Market Vladimira Kordanovića iz Kozarske Dubice u Republici Srpskoj.

image

Renata Sopek i Sergej Bijelić snimljeni na stadionu u Beču 2008.

Jakov Prkic/Cropix

I dok je Sopek i dalje u fit, ali i u poslovnoj formi dotle njenom dečku nimalo ne cvjetaju ruže nakon agonije koju je doživjela njihova zajednička firma Zbivalište.

Nad tom je tvrtkom otvoren stečaj i zbog dugova zaključen stečajni postupak u rujnu 2019. godine. Nepodmirene obveze dužnika na dan izdavanja potvrde 17. svibnja 2019. iznosile su 834.588,39 kn.

Financijska agencija RH uputila je 16. svibnja 2023 poziv Sergeju Bijeliću na dostavu očitovanja za provedbu jednostavnog postupka stečaja potrošača. Bijelić bi se trebao očitovati je li suglasan s provedbom osobnog bankrota. Bijelić ima u neprekinutom razdoblju od 4244 dana dug u ukupnom iznosu od 1.738,23 eura, piše Imperijal.

image

Renata Sopek

Ivana Nobilo/Cropix

U travnju ove godine Renata Sopek dala je intervju za Slobodnu Dalmaciju u kojem je potvrdila da je i dalje u vezi sa Sergejem.

- Obično u nedostatku informacija krenu izmišljanja. Imate pravo, u stabilnoj sam vezi i naravno da su u planu novi koraci, ali neću iznositi detalje jer to nikad ne radim. Mislim da nema potrebe zasipati ljude detaljima iz privatnog života. Sve treba raditi s mjerom, a neke stvari u potpunosti zadržati za sebe - kazala je Sopek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 11:54