StoryEditorOCM
ŽivotSVE JE VAŽNO

'Ovde je slavija i Dražen Petrović, Talijani guštaju kod nas...': pizzajol nam otkriva tajne, pa i kako savršeno tijesto dobiti kod kuće; 'To vam je točno 3,5 minute, ako zakasniš, gotovo je!'

9. lipnja 2019. - 15:12

Kažu oni šta se u to razume da je idealna temperatura za ispeć pizzu ona između 340 i 360 stupnjeva Celzijevih. E, sad zamislite kako je onome i onima koji se cilih osam sati, svaki božji dan vrte na niti pola metra od toga, našim vridnim meštrima pizzajolima.

Znan ja šta ćete reć vi koji po cilu smjenu ne izlazite iz klimatiziranih ureda, ili se po cili dan izležavate u debeloj ladovini i (s)ladite ladnin birama – Lako je njima, oni su navikli' Jesu, ka i magarac na samar!

"A da znaš da i ima istine u tome. Navikneš se, takvi je posal. Bitno je samo da uzimaš dovoljno tekućine, i problema nema. I to samo voda! Ništa gazirana pića, ili ne daj Bože, alkohol! Koliko popijem dnevno? A oko dvi litre!", veli mi Ivan Junaković Buco, pizza majstor u "Forumu", najstarijoj živuć...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 19:52