Mozaik Život

NOVI PRISTUP

'Bila sam mršava i depresivna! Zato sam sretna s ovim kilogramima i osjećajima!': model i supruga slavnog pjevača odbrusila 'hejterima' i ukazala na poremećaj koji rapidno raste

NOVI PRISTUP

Chrissy Teigen, atraktivna supruga pjevača Johna Legenda i proslavljeni model, nekad poznata po provokativnim fotografijama, ali i komuniciranju "bez dlake na jeziku", našla se na udaru kritičara zbog "viška kilograma", koji su joj "preostali nakon trudnoće".

U komentarima su joj, između ostalog, poručili da bi "trebala posjetiti teretanu", a lijepa Chrissy imala je spreman odgovor.

"Uopće se ne opterećujem svojim kilogramima, tako da me tvoj komentar ne boli. Najmršavija sam bila nakon što sam rodila Lunu, ali sam bila i u postporođajnoj depresiji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Somi Somi!

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen) on

Zato sam objeručke i presretna prihvatila ove svoje kilograme i ove osjećaje!" - odgovorila je 33-godišnjakinja, ukazujući tako na čest i veliki problem koji vlada među friškim mamama, a o kojem uvijek nedovoljno glasno govori.

Prema rezultatima istraživanja, poslijeporođajna depresija majke pogađa i zbog naglog pada razine hormona u tijelu. Tijekom trudnoće, naime, razina estrogena i progesterona je i deseterostruko veća od normalne, a zatim u roku od tri dana nakon poroda pada na onu prije trudnoće.

Uz biokemijske promjene u tijelu mame, događaju se i psihološke promjene, koje još više povećavaju vjerojatnost pojave poslijeporođajne depresije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

bebes and pups

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen) on

Iscrpljenost nakon poroda, stres i nedostatak sna, u kombinaciji s opterećenjem izgledom vlastitog tijela, kojeg moderne mame znaju snažno zamrziti ili prebaciti fokus samo na to kako se riješiti nakupljenog "viška" fatalna su kombinacija koja izaziva čitav niz novih, zaista većih i ozbiljnijih komplikacija.

Reakcija Chrissy Teigen zato je itekako razumljiva svim mamama koje su prošle muku i borbu s neočekivanim mislima i mukama koje su ih snašle nakon trudnoće, posebno kad je u pitanju ona prva.

Ne čudi  stoga što je reakcija Teigenove izazvala i veliki val odobravanja.

Pratiteljice s užitkom prate i brojne recepte koje supruga Johna Legenda dijeli na svom "instastoryju", svjedočeći kako je u životu kompletno promijenila fokus. I sretna je.

 


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

pork shank + #cravingscollection @target!

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen) on

 

Naslovnica Život