Mozaik Život

ŽENA U CRNOM

Skandalozna odluka u Iranu: prijenos utakmice Bundeslige otkazan zbog - sutkinje!

ŽENA U CRNOM
Sutkinja Bibiana Steinhaus tijekom utakmice između Augsburga i Bayerna
Sutkinja Bibiana Steinhaus tijekom utakmice između Augsburga i Bayerna

Iranska državna televizija IRIB u posljednji je trenutak otkazala prijenos nogometne utakmice njemačkog prvenstva između Augsburga i Bayerna zbog – sutkinje. Bundesligaški meč, je, naime, vodila 39-godišnja Bibiana Steinhaus koja je, dakako, na terenu bila u uobičajenoj sudačkoj odori s kratkim hlačama.

Prema Deutsche Welleu, prijenos je zaustavljen zbog strogih islamskih zakona koji je dozvoljavaju prikazivanje na televiziji žena koje nose kratke hlače.

Natalie Amiri, iranska dopisnica njemačke mreže ARD, tweetala je: "Otkazano u posljednjem trenutku. I koga treba kriviti: Bibi ponovno, naravno. Bibiana Steinhaus je žena i nosi hlačice, a tako nešto se ne smije vidjeti na iranskoj državnoj televiziji".

Ovo nije prvi put da je Iran odbio prikazivati međunarodnu nogometnu utakmicu zbog sutkinje Steinhaus, napravili su to i u svibnju prošle godine, kad su utakmicu cenzurirali na način da su prikazivali kadrove publike svaki put kad su se kamere fokusirale na sutkinju.

Bibiana Steinhaus je prva žena koja je vodila profesionalne nogometne utakmice u Njemačkoj, prvubundesligaški susret vodila je u rujnu 2017. godine, a lani je uvrštena među najbolje njemačke nogometne suce.

Naslovnica Život