Mozaik Život

TRAJALO 15-ak MINUTA

Cristiano Ronaldo sa zaručnicom Georginom nasmiješeno je napustio sud: evo kako se nagodila portugalska zvijezda

TRAJALO 15-ak MINUTA

Nasmiješeni Cristiano Ronaldo, držeći za ruku zaručnicu Georginu Rodriguez, napustio je sud u Madridu, na kojemu se nagodio da za poreznu prijevaru plati kaznu od 18,8 milijuna eura, a uz to je dobio i uvjetnu zatvorsku kaznu od 23 mjeseca.

Ročište je trajalo samo petnaestak minuta, bilo je to samo formalno odrađivanje unaprijed dogovorene nagodbe s tužiteljstvom, a jedan od najboljih nogometaša današnjice na sud je stigao u menekenskom izdanju, zalizane kose, odjeven u crne uske hlače, crnu dolčevitu, crnu jaknu s dvostrukim redom dugmadi, uz što je nosio bijele tenisice i tamne naočale.

Njegova zaručnica, s kojom ima kćerku, uz troje djece koju su rodile surogat majke, uz crne čizme i torbicu, također je nosila crnu dolčevitu i hlače, ali je preko toga imala bordo kaput.

Nekadašnja zvijezda madridskog Reala, od prošlog ljeta član torinskog Juventusa, peterostruki osvajač Zlatne lopte, bio je optužen za utaju poreza od marketinških prava između 2010. i 2014. godine, kao i brojni drugi, koristio je tvrtke u poreznim oazama kako ne bi platio porez u Španjolskoj u kojoj je živio. Za prve prijestupe španjolski zakoni kaznu do dvije godine zatvora pretvaraju u uvjetne, pa 33-godišnji Ronaldo neće morati iza rešetaka.

A kazna koju će platiti neće previše naškoditi njegovu bogatstvu, Forbes kapetana portugalske reprezentacije svrstava na treće mjesto najbogatijih sportaša svijeta, s godišnjom zaradom oko 105 milijuna eura, a ukupno mu se bogatstvo trenutačno procjenjuje na blizu 450 milijuna eura.

Ronaldo je samo jedan u nizu nogometaša koji su igrali ili igraju u Španjolskoj i priznali su utaju poreza plativši kazne bez odlaska u zatvor, među ostalima to su učinili Leo Messi, Neymar, Marcelo, Luka Modrić i bivši trener Reala Jose Mourinho.

Jučer se na sudu pojavio i nekadašnji Ronaldov suigrač u Realu, Xabi Alonso, ali je postupak za utaju poreza protiv njega suspendiran na temelju sumnje da madridski sud nije nadležan za slučaj u kojemu se za Alonsa tražila zatvorska kazna od pet godina i novčana kazna od četiri milijuna eura. Kad se razriješi ta dvojba, Alonso će se ponovno pojaviti pred sudom, ali nije poznato pred kojim.

Cristiano Ronaldo je tako okončao jednu sudsku bitku, ali ga još očekuje ona vezana za tužbu za silovanje u Las Vegasu 2009. godine.

Naslovnica Život