Mozaik Život

nemilosrdni vox populi

'Gledanje njegove slike liječi bolest za 30 sekundi': pročitajte kako se narod sprda na račun Pernara i njegovog recepta za gripu

nemilosrdni vox populi

Nakon što se jedan Splićanin navodno Ivanu Pernaru požalio da ima simptome početka gripe (o čemu je Pernar pisao na Facebooku), te mu je taj saborski zastupnik Živog zida savjetovao visoke doze vitamina C, čovjek se požalio i kako mu sin ima problema s kašljem, a još ga majka doji, pa mu je "živozidaš", među ostalim, savjetovao:
– Rekao sam mu da postoji jednostavnije rješenje, da jednostavno izdoji mlijeko u bočicu i da na vrh čajne žličice stavi vitamina C unutra i tri put ako tako napravi, kašalj je gotov.

Na taj Pernarov savjet, žestoko su reagirali njegovi pratitelji, kojih je na Facebooku cijela vojska – 270.000! No, za razliku od prijašnjih postova u kojem ga mahom podržavaju, ovdje su ga njegovi pratitelji počastili i uvredama. No, ima i onih koji ga podržavaju u njegovim zdravstvenim savjetima.

– "Bravo, Ivane, stvarno si svestran. Godinama prosvjetljuješ hrvatske građane kako ne bi živjeli u laži, a sad saznajem da ih i liječiš.Treba li nam bolji premijer?"
– "Ti si opasan lik. Nije kompliment."

– "Sve o retardaciji ove države i njezinog naroda govori činjenica da su spremni glasati za likove poput tebe. Ovo je jedan od najdebilnijih postova koje sam pročitao u svom životu. Svaka čast, gospodine Pernar!"
– "Nemojte širiti dezinformacije i prepustite zdravstvenu skrb nadležnim stručnim osobama jer bi netko mogao nastradati slušajući vas."

– "Šteta što vitamin C ne liječi manjak inteligencije. Btw, zar nije industrijski vitamin C nešto što proizvode zli farmaceuti, doktori i USA? David Icke bi se sigurno složio."
– "Koliko C vitamina trebam uzimati da se izliječim od zanoktica?"

– "Moj Pernar, bacio si bulu daleko. U Saboru i možeš proć, ali ovo davanje dijagnoza je vrh. Još malo gatat ćeš iz kave..."
– "Vitamin C je potpuno nepotreban. Ja sam čuo da je samo gledanje Pernarove slike 30 sekundi dovoljno za izlječenje od gripe!"

– "Bravo, doktore Pernar! Nego jel pomaže C vitamin ako ti bager otkine nogu? Koliko triba uzimat C vitamina dnevno da nova naraste?"
– "Moja prababa je isto imala lijek za gripu! Turila bi cijeli limun, ali ne onaj špricani, u prkno! Kako to liječi, probajte i obavezno javite rezultate!"

– "Ja sam isto probao vitamin C kad sam imao salmonelu. Kroz jedan je dan prošla i nikad se bolje nisam osjećao."
– "Liposomalni C vitamin je najbolji. Visoke doze pomažu kod svih manjih, ali i većih oboljenja, s tim da veća oboljenja zahtijevaju udarne doze."

– "E, kad ti dođeš na vlast, sigurno ćeš biti ministar zdravstva i svi ćemo biti zdravi od C vitamina. S obzirom da ćemo biti zdravi, nastat će višak novaca, tako da ćeš postati i ministar financija."

No, Pernar se ne da pa je napisao novi post u kojem kaže:
– "Da sam znao kolika ih panika hvata od najobičnijeg vitamina C, davno bi rekao ljudima za njegovo djelovanje protiv gripe ili prehlade. Najviše od svega me raduju poruke i komentari ljudi koji su se riješili kašlja (prehlade) ili ublažili simptome gripe zahvaljujući tom jeftinom i lako dostupnom dodatku prehrani. Još jednom ponavljam da kad imam prehladu ili simptome gripe, uzimam po trećinu čajne žličice tri puta na dan, rastopim vitamin C u vodi, popijem i kašalj prestane. U pravilu ga dva dana tako uzimam ako imam respiratornih problema. Ima ga u raznim pakovanjima, a može se i u ljekarnama naći." 

Naslovnica Život