Mozaik Život

Žene poludjele

Ako bi kalendar s Kolindom dobro prošao u Rusiji, Putinov vjerojatno i ne bi, no iznenadili biste se u kojoj zemlji vlada prava pomama za ruskim predsjednikom

Žene poludjele

Bez obzira uranja li nonšalantno u ledenu vodu jezera Seliger ili vježba s utezima u teretani, ruski predsjednik Vladimir Putin ubrzava pulseve u – Japanu. To bi se, naime, moglo zaključiti iz činjenice da se u Zemlji izlazećeg sunca njegov najnoviji kalendar bolje prodaje nego kalendari tamošnjih zvijezda.

Trgovački lanac Loft, koji ima ekskluzivna prava na prodaju, objavio je kako se Putinov kalendar za 2019. godinu najbolje prodaje u njihovim trgovinama širom Japana, bolje nego kalendari na kojima su 34-godišnja glumačka zvijezda Kei Tanaka i 24-godišnji Yuzuru Hanra, aktualni dvostruki olimpijski pobjednik u umjetničkom klizanju.

Dobar dio popularnosti kalendara pripisuje se rastućem broju mladih Putinovih obožavateljica privučenih njegovim nekonvencionalnim stilom i neskrivenim mačizmom, kao i zainteresiranosti za njegov život i osobnost izvan Kremlja, a Japan Times spekulira kako su brojni i oni koji kalendar ruskog predsjednika kupuju iz šale.

Premda je njegova popularnost eksplodirala uoči ovogodišnjeg Božića, Loft Putinove kalendare prodaje već tri godine, kalendar za 2016. sadržavao je i onu slavnu fotku kad ruski predsjednik gol do pojasa lovi ribu u Sibiru.

Putinov kalendar za 2019. u siječnju, primjerice, krasi fotografija na kojoj ulazi u ledenu vodu jezera Seliger, na fotografiji za veljaču predsjednik igra hokej na ledu, a fotka za sljedeći prosinac prikazuje ga kako se u snijegu igra s psima.

Naslovnica Život