Mozaik Život

Velika tuga

Tragičan odlazak omiljene 'farmerice': Edita je zadnju objavu na društvenim mrežama podijelila samo nekoliko sati prije nesreće, ono što je napisala izaziva šok

Velika tuga

Ljubitelje reality showa Farma Nove TV rastužila je vijest o smrti ovogodišnje natjecateljice, plavokose 24-ogodišnje konobarice Edite Ptičar, tragično stradale u saobraćajnoj nesreći, u petak, u pet jutarnjih sati, u Ivanić Gradu, u mjestu Topolje. Odnijela je ona u smrt jednu od omiljenijih natjecateljica ovogodišnje Farme koju ćemo pamtiti po toplini, snazi, i izdržljivosti.

U prometnoj nesreći poginula djevojka koja se natjecala u aktualnoj sezoni 'Farme'

Plavokosa Edita bila je okosnica prijateljske priče s elementima romantike, koju je od samog početka showa dijelila s farmerskim kandidatom, 26-ogodišnjim Sašom Vujnovićem. Njihov odnos je bio prilično zbunjujuće naravi, baš zbog činjenice da se jedan od drugoga doslovce odvajali nisu, iako su neprestano tvrdili kako je spona koja ih veže isključivo prijateljske naravi.

Vezali su ih i planovi o zajedničkoj poslovnoj budućnosti, otvaranju restorana u kojeg bi uložili novce od eventualne glavne nagrade.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Moja❤

A post shared by Edita Ptičar (@pticarica_e) on

 

Njihov je odnos gledateljima ipak nalikovao na tihu, ljubavnu vezu, punu obostranog povjerenja koja je jačala kako je boravak na Farmi odmicao. Da odmah i ne plane, možda je bio zaslužan i Editin dečko koji ju je, nebrojeno je to puta istakla, čekao vani, u stvarnom svijetu. On je i bio ta glavna okosnica koja je njen i Sašin odnos stalno zadržavala u nekim toplim prijateljskim okvirima.

No iskra se razvijala, pali su, komentiralo se u javnosti, i skriveni poljupci. Vezalo ih je vrijeme koje su zajednički provodili u čuvanju ovaca, bili su i jezgra jednog od dva farmerska klana. A pogodovao je tome i njihov krevet do kreveta, i obvezno maženje koje je svaku noć Saša priređivao svojoj najomiljenijoj farmerici.

Igrom i tajnim dogovorima klanova Edita je neposredno pred završnicu ušla u duel, odabravši prilično zahtjevnu disciplinu, test izdržljivosti vješanjem na prečki. Ono po čemu se pamtiti je nevjerojatna snaga koju je pokazala u borbi s muškim protukandidatom. Vjerojatno je pritom i oborila ženski rekord, jer je usprkos boli u mišićima, utrnulosti ruku i nogu, na njoj izdržala skoro sat vremena. Izgubila je, izašla vani, tvrdeći kako će prvo razgovarati s dečkom, vidjeti stanje stvari, porazmisliti o svemu.

A pred samo finale showa, u njegovom zadnjem tjednu koji još traje na Novoj TV, vratila se i, prilično emotivno taknula Sašino srce. Edita se, naime, odlaskom s Farme neminovno vratila u realnost, dok je Saša shvatio kako je i sam naveo, da u svakom trenutku, u svakom kutku, u svakom pogledu samo vidi i traži nju. Editu. Njen ga je povratak u stanju kakvo nije očekivao posve rastužio, deprimirao, nije ispunio sve ono što je možda duboko ispod možda očekivao.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Moja,moja💚❤

A post shared by Edita Ptičar (@pticarica_e) on

 

24-ogodišnja Edita je u showu provela 11 tjedana tijekom kojih je pokazala koliko dobro pleše folklor i pjeva, kako je to i inače radila u slobodnom vremenu. Zanimljivo je i da je volontirala u vatrogasnom društvu. Povodom njene tragične smrti Nova TV je obitelji i bližnjima izrazila duboku sućut, navevši i kako će produkciji i svima s kojima je Edita surađivala ostati u lijepom sjećanju.

Posljednja objava

Edita Ptičar je posljednji Instagramski post objavila u noći s četvrtka na petak, objavljujući sliku druženja s dragom ženskom osobom. Tijekom dana ispod nje se nakupio veliki broj komentara koji su umjesto slavljenja života, izražavali sućut zbog njene nagle, prerane smrti. U svom pretposljednjem postu od 26.studenog ispod slike je napisala 'Nek smo mi živi i zdrav!'. Želja joj se nije ispunila.

Veliki šok

Editinu smrt je njen farmerski prijatelj Saša dočekao s velikim šokom, potvrdio nam je kako je to bila prva jutarnja vijest, koju su mu brojni pohitali dojaviti. Nakon izlaska s Farme ostao je s Editom u kontaktu, a priznaje nam i kako su tri mjeseca Farme ipak rodili emotivnim odnosom.

- Zatitralo mi je srce, tri smo mjeseca bili skupa u showu. Ljudi su možda i stekli takvu percepciju, ali emocija i je bilo. Bila mi je snaga i potpora u showu, bili smo prijatelji. Možda je to bilo i malo više od prijateljskog odnosa. Edita je bila predivan cura, ne mogu pojmiti da se ovo dogodilo, u šoku sam. Ovo me sve vratilo na Farmu, opet mi je sve u glavi, bit će mi jako teško pogledati ove preostale emisije - rekao nam je Saša, koji je nakon odlaska s Farme ostao u kontaktu samo s preminulom Editom i Anicom.

 

Naslovnica Život