Scena Mozaik

otkrila detalje

Iva dobila bijelu ružu i otvorila se: imala je što kazati o Goranovom egu, konkurenciji, najboljoj prijateljici iz kuće, ali i o sustanarki koja ju je prozvala

otkrila detalje

Iva Runjanin za sebe kaže kako je prava sanjarka koja neprestano voli biti u pokretu. Čini se da 29-godišnja prvostupnica marketinga i komunikacija polako ali sigurno osvaja srce 9 godina starijeg manekena i bivšeg sportaša Gorana Jureneca.

U sinoćnjoj emisiji Gospodina Savršenog od njega je dobila bijelu ružu čime je postala prva kandidatkinja koja je dobila priliku da sama organizira vlastiti spoj s Goranom. A kako će to izgledati vidjet ćemo već idućeg tjedna u programu RTL-a.

Među rijetkim ste djevojkama koje dosad nisu poljubile Gorana. Je li vam žao što to ipak niste napravili iako ste imali priliku?

– Nije jer imam stavove iza kojih čvrsto stojim, kao i iza svega što u životu radim. Ako osoba sa mnom osjeti neke veće emocije, izostanak poljupca to ne može poljuljati. A i jedna od kvaliteta koju očekujem od budućeg partnera je da ima razumijevanja. Možda je ovo bio i svojevrstan test za Gorana i njegovu reakciju jer nije samo on tu da vidi tko je dobar za njega, nego da i mi vidimo da li je on baš taj Gospodin Savršeni za nas.

Je li vas razočaralo što vas je Hana ogovarala iza leđa? Mislite li da je iskrena?

– Ljubomora otvara vrata ružnim riječima, posebno ako je ne znate kontrolirati. A, to je nešto što život ispolira, tako da Hana ima još vremena naučiti se nositi s takvim stvarima. Smatram da takve riječi govore o samoj osobi. Ne znam je li me razočarala, samo ako imate nekakva očekivanja od nekoga možete se razočarati. No da nije ugodno za čuti, to svakako nije.

Što mislite o Nandi?

– Nandi mi je jako draga, kliknule smo u showu i mislim da ćemo se nastaviti družiti i dalje. Tipična je Dalmatinka, elokventna i sa stavom. S njom uvijek znate na čemu ste. I uvijek je tu kad ti treba obraniti leđa.

Koju djevojku smatrate najvećom konkurencijom?

– Još tijekom snimanja često se povlačilo to pitanje. U ljubavi konkurencije nema, kad te netko obori s nogu to je to, zaboraviš da drugi postoje. Ali, pošto je ovo takav show gdje je konkurencija prirodno nametnuta, mislim da je to svakako Aleksandra. Najsličnija je meni i ima kvalitete koje vidim kao prednost. Čini mi se i da Goran voli manekenski tip djevojaka.

Smeta li vam kad ga vidite da izmjenjuje nježnosti s drugim curama?

– Lagala bih kad bih rekla da mi nije čudno vidjeti ga s drugim djevojkama. Sve smo mi stavljene u dosta neprirodnu situaciju. Ali nemam tu crtu ljubomore u sebi, možda onu zdravu kad sam baš s nekom osobom, a dotad je nemam namjeru prisvajati. Tako je jedini osjećaj koji se kod mene javio nelagoda. Goran se izjasnio i objasnio svoj način pristupa svakoj djevojci koji nije lagan i koji podržavam. A to je da će u potpunosti upoznati djevojku ako se samo njoj prepusti kao da je jedina. Svaka od nas je drugačija i svaka će ostvariti odnos s njim na svoj način.

Što vam najviše smeta kod Gorana, što smatrate njegovom dobrom stranom?

– Pohvalila bih njegovu pažljivost, puno je situacija u kojima mi je ta njegova vrlina puno pripomogla, primjerice u 90 posto situacija njegova odjeća nalazila se na meni jer sam užasno zimogrozna. Tu je i njegovo umijeće da te nasmije i ublaži sve nelagodne i teške situacije. Ima lijepe manire, smatram da je prvenstveno njegova majka zaslužna za to. Malo mi smeta što je baš onaj pravi tvrdi orah, svojeglav je i ne odustaje dok te ne uvjeri u neka svoja stajališta, a to ponekad i nije baš lako.

Koliko vam se život promijenio nakon emitiranja showa?

– Pa i nije puno. Nekako sam ovo vrijeme posvetila sebi i određivanju važnih životnih puteva. No, moram priznati da se društvene mreže znaju užariti od komentara, no ne žalim se. Dobivam samo lijepe poruke podrške. Najvažniji su mi komentari bližnjih, kao i činjenica da sam ostala svoja.

Mislite li da ste prikazani onakvom kakva uistinu jeste?

– Iva u showu je Iva koju možete vidjeti i u svakodnevnom životu. Nema smisla glumiti jer maske kad-tad padnu i uvijek treba ostati vjeran sebi. Ako si ono što jesi, ljudi će osjetiti tu energiju. A sasvim je normalno da se ne možeš uvijek svima dopasti, pa čemu onda pokušavati biti ono što nisi.

Očekujete li da ćete osvojiti Goranovo srce? Vidite li se s njim u vezi?

– Nečije se srce osvaja postepeno, malim sitnim situacijama i upoznavanjem u istima. Hoću li osvojiti njegovo srce ovisi o tome koliko ću vremena i želje imati za naša daljnja druženja. Ako njegov ego, a ovdje se referiram na izostanak poljupca, ne stane na put onome što je već osjetio između nas, svakako idem u dobrom smjeru. Vrijeme će pokazati hoćemo li ostvariti vezu. Nažalost, u ovakvim situacijama nije potrebna samo vizija i želja, tu su i neke vanjske okolnosti koje se upliću. Tako da mislim da sve trebamo prepustiti vremenu koje će ubrzo sve iskristalizirati.

Naslovnica Mozaik