Mozaik Život

sTIGLI REZULTATI

Zanima vas kako ste riješili ogledne zadatke za elitnu skupinu super inteligentnih? Evo rješenja Mensinog testa

sTIGLI REZULTATI

Jeste li jučer upalili štopericu da odbrojava 15 minuta i krenuli rješavati 12 zadataka oglednog Mensina testa koji su pripremili Vinko Čarija, Siniša Hrga i Luka Pavičić, članovi dalmatinske podružnice Hrvatske Mense, a koji test smo objavili u "Slobodnoj"?

Zanima vas kako vam 'rade klikeri'? Riješite ovaj test Mense i zagrijte se za pravo testiranje koje se sutra održava u Splitu

Za sve one koji su se iživcirali jer im je vrijeme istjecalo brže nego što su dolazili do rješenja zadataka, kao i za one koji su hladne glave u zadanom roku riješili cijeli test, danas donosimo rješenja koja nam je proslijedila Hrvatska Mensa.

Iz te udruge osoba visokog stupnja inteligencije, odnosno onih kojima je IQ veći od 131, a kojoj udruzi je cilj prepoznavanje i promoviranje inteligencije, te pružanje poticajno-intelektualnog okruženja svojim članovima, poručuju:

- Nadamo se da ste se zabavili te da su vam se zadaci svidjeli. Ako ste u zadanom vremenu riješili više od osam oglednih zadataka, predlažemo da se okušate na službenom testu i saznate koliki je vaš stvarni IQ.

Zato vidimo se u subotu na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, gdje se testovi polažu od 10 sati, a prijave se primaju od 9.30 do 12 sati. I ne zaboravite ponijeti šolde i osobni dokument.
 

Točni odgovori

1. a; 2. c; 3. e; 4. e; 5. b; 6. c; 7. c; 8. f; 9. f; 10. f; 11. b; 12. c

 

Naslovnica Život