Mozaik Život

'IMA BI TEK 54., LIPE GODINE...'

'Zamišljam Dina sa sijedom na glavi, bio bi na svim društvenim mrežama, napokon bi mogao reći sve što poželi...': Danijela Dvornik otvorila dušu fanovima

'IMA BI TEK 54., LIPE GODINE...'

Danijela Dvornik znala je više puta na društvenim mrežama kroz neku fotografiju, kroz pokoju rečenicu, evocirati uspomene na život s Dinom. Ali rijetko je pisala kako joj je zapravo bilo živjeti prvih godina bez njenog neobuzdanog, obožavanog supruga. 

I kakvog ga zamišlja danas. Ovih dana kao da se nešto "odčepilo" u njoj, deset godina od neprežaljenog odlaska splitske glazbene legende kao da otvara sve više "ladica".

Tako je Dinova udovica večeras ispisala posebno iskren i otvoren status u kojem je navela:

"10 godina, ne znam je li brzo ili sporo prošlo. U stvari znam, prvih pet godina je sporo prolazilo, činilo se dugo, a onda su se emocije ipak stabilizirale, kao ustalom i život.

Nemam pojma šta bi bilo kad bi bilo, iako sebe koji put uhvatim razmišljajući o tome. Pokušavam zamisliti Dina 10 godina starijeg, s pokojom sijedom dlakom na glavi koja bi mu dala dodatnog šarma. Ali njegova energija zasigurno bi prekrila godine. Lipe bi godine imao, tek 54.

Tko zna sta bi sve bilo u ovih 10 godina. Danas na tržištu postoje glazbeni instrumenti i ritam mašine koje sada u sebi imaju sve integrirano za jednu ozbiljnu produkciju. Ima gomilu mladih klinaca koji bi mu se stavili na raspolaganje u zamjenu za učenje uz Dina.

Uživao bi u tome i bezgraničnim mogućnostima moderne tehnologije. Vjerojatno bi danas radio koncerte u malim količinama ali puno kvalitetnije, po svom guštu.

Jer dođeš u godine kad ti se ne da raditi kompromise, kad usporiš ritam i radiš da ugodiš sebi. Vjerojatno bi radio glazbu kakvu je oduvijek želio, bez udovoljavanja širokoj masi, za svoj gušt.

Bio bi vjerojatno prisutan na svim društvenim mrežama, jer bi napokon mogao reći što god poželi. Možda bi unovčio svoje igranje igricama, imao svoj YouTube kanal i gomilu folowera.

Možda bi, da je samo malo pričekao, ostvario još neke svoje snove. A možda bi sve to bilo jednostavno previše za njega, previše svega, a najmanje onoga jednostavnog života, analognog snimanja na samo 16 kanala, neiscrpne ideje, lakoće življenja i stvaranja, gdje sve što se dogodi bude pozlaćeno, a da toga nisi ni svjestan.

Jer mladost je takva, luda i poletna, starost je izbirljiva, a kičma opterećena. Nije volio starost i nije htio usporiti ritam. Njegova zadnja slika u mom pamćenju je slika još uvijek mladog Dina, vječnog zajebanta s toplim dječačkim očima. Nedostaješ.️" - poručila je Dinu njegova supruga.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

10 godina , ne znam je li brzo ili sporo prošlo. U stvari znam, prvih 5 godina je sporo prolazilo , činilo se dugo a onda su se emocije ipak stabilizirale kao ustalom i život. Nemam pojma šta bi bilo kad bi bilo iako sebe koji put uhvatim razmišljajući o tome. Pokušavam zamisliti Dina 10 godina starijeg sa pokojom sijedom dlakom na glavi koja bi mu dala dodatnog šarma. Ali njegova energija zasigurno bi prekrila godine . Lipe bi godine imao , tek 54. Tko zna sta bi sve bilo u ovih 10 godina. Danas na tržištu postoje glazbeni instrumenti i ritam mašine koje sada u sebi imaju sve integrirano za jednu ozbiljnu produkciju . Ima gomilu mladih klinaca koji bi mu se stavili na raspolaganje u zamjenu za učenje uz Dina. Uživao bi u tome i bezgraničnim mogućnostima moderne tehnologije .Vjerojatno bi danas radio koncerte u malim količinama ali puno kvalitetnije , po svom gustu . Jer dođeš u godine kad ti se ne da raditi kompromise , kad usporis ritam i radiš da ugodis sebi. Vjerojatno bi radio glazbu kakvu je oduvijek želio bez udovoljavanja širokoj masi , za svoj gust. Bio bi vjerojatno prisutan na svim drustvenim drustvenim mrežama jer bi napokon mogao reci sto god poželi . Možda bi unovčio svoje igranje igricama , imao svoj YouTube kanal i gomilu folowera. Mozda bi da je samo malo pričekao, ostvario još neke svoje snove. A možda bi sve to bilo jednostavno previše za njega, previše svega a najmanje onoga jednostavnog života , analognog snimanja na samo 16 kanala , neiscrpne ideje , lakoće življenja i stvaranja , gdje sve sto se dogodi bude pozlaćeno a da toga nisi ni svjestan. Jer mladost je takva, luda i poletna , starost je izbirljiva a kičma opterećena. Nije volio starost i nije htio usporiti ritam. Njegova zadnja slika u mom pamćenju je slika još uvijek mladog Dina , vječnog zajebanta sa toplim dječačkim očima . Nedostaješ.❤️#ljubavsezoveimenomtvojim #boljebitiskrtnegoprimitivan #bilojezabavnozivjetistobom #glazbunamnitkonemozeukrasti #desetgodinaodkadatenema #alitisitu

A post shared by Danijela Dvornik (@danijeladvornik) on

Naravno da je objava naišla na emotivan prijem kod brojnih Danijelinih pratitelja i Dinovih fanova.

"Nekako sam sigurna da nas sve sad promatra negdje odozgo i da Vas, Vašu Ellu i malu Pikuletu čuva od svih ružnih stvari. Bio je i ostao jedan i jedini. Kralj. Neponovljiv. Jedinstven. I uvijek nam u mislima" - podvukla je jedna.

"Ima je glas, karizmu, bija je svoj. Zna je pivat. Danas izgleda nije bitno znat pivat, bitno se znat skidat" - dodala je druga gospođa.

"Sjećam se gdje sam bila i što sam radila kad sam čula tu tužnu vijest...", "Dino hvala ti za sve!! Pelin i med.....kralju jedinstveni...rip", "Fališ manijače " - tek su neke od nebrojenih komentara koji su ispratili objavu ilustriranu izgužvanom crno-bijelom fotografijom, koja kao da je i sama ispričala svoju priču.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Danijela Dvornik (@danijeladvornik) on

Naslovnica Život