Mozaik Život

Došao u pratnji obitelji

Fotograf kojeg su 'pomeli' Vatreni stigao u Hrvatsku: Ovo će biti početak jednog velikog prijateljstva!

Došao u pratnji obitelji

Prvi susret s Hrvatskom Yuri Cortez, fotoreporter Agence France-Pressa (AFP), doživio je u nezgodnom sudaru s nogometašem Marijom Mandžukićem prigodom plasiranja reprezentacije u finale Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, a drugi jučer, kod slijetanja u zagrebačku zračnu luku.

Yuri je u pratnji supruge i dviju kćeri stigao na poziv Kristjana Staničića, direktora Hrvatske turističke zajednice, kako bi upoznao našu zemlju. Tijekom tjedan dana boravka dočekat će ga planer prepun raznoraznih događanja, obilazak brojnih lokacija, a s njima i motivi koje će zasigurno i sam stavljati na društvene mreže.

– Yuri nam je stigao tijekom jučerašnjeg dana, i to nakon 20 sati putovanja iz Salvadora, preko Gvatemale, Miamija, Frankfurta. Došao je u pratnji obitelji, a već na prvi mah se moglo primijetiti oduševljenje zbog dolaska i svega onoga što ga čeka tijekom idućih tjedan dana. Vrlo je simpatičan, jednostavan, pristupačan, naveo je kako ima veliku čast što je na poziv direktora HTZ-a došao u posjet.

U prvom je kontaktu kazao i kako će postati najveći fan naše zemlje. Mislim kako je ovo početak jednog velikog i lijepog prijateljstva – kaže Kristina Mamić, glasnogovornica HTZ-a.

Naslovnica Život