Mozaik Život

Tko ne bi?

'Džabalebaroši' u akciji: u Crnoj Gori ekipa obarala rekorde u ležanju, evo koliko su 'izdržali' u horizontali i što su dobili za nagradu

Tko ne bi?

Crnogorci su prihvatili igru; vicevi i šale o njihovim sklonostima ležanju i odmaranju, čak ako isto slijedi poslije spavanja, već su godinama predmet zbijanja pošalica u regiji.

Jasno da nisu ni vicevi nastali baš ni iz čega - vole nam susjedi itekako prileći, a to dokazuju i svake godine sad već tradicionalnim natjecanjem u ležanju. Ove godine pali su i neki rekordi...

Tako su pobjednici zadnjeg natjecanja u ležanju u Crnoj Gori ustali tek nakon punih 49 sati "u horizontali"; nisu se podigli iz ležećeg položaja nijednom, nisu čak ni išli na WC, a ni jeli. Time su oborili prošlogodišnji rekord od 48,5 sati.

Da su pravi igrači pokazali su i tako što su ležanje odlučili prekinuti istovremeno i na taj način svi zajedno ponijeti titule kući. Pobjednici su Milka Doderović iz Podgorice, Dijana Labović iz Tivta, te Anđela Dendić i Miloš Radulović iz Nikšića, piše Bljesak.info.

Uz titulu najvećeg "džabalebaroša", pobjednici su dobili i po 100 eura svaki. Nije loše za ležanje samo, ali nije ni satni rekord zanemariv - malo upozorenje za sve one koji se eventualno odvaže na slične pothvate.
 

 

Naslovnica Život