Mozaik Život

Nisu se dogovorili

Bajagin koncert otkazan zbog intervencije branitelja? 'Postojala je inicijativa i na nama je da je poslušamo', potvrdila je dogradonačelnica, evo što još kažu iz Grada

Nisu se dogovorili

Dogradonačelnica Karlovca Andreja Navijalić izjavila je za KAportal.hr da Grad od tvrtke Fest d.o.o., koncesionara Dana piva Karlovac 2018, nije tražio da se otkaže nastup glazbenika Bajage na toj manifestaciji. Dodala je i da Grad kao organizator Dana piva nije dobio nikakav zahtjev da se to učini, ni pisani zahtjev braniteljskih udruga, ni bilo kakav neformalni zahtjev, piše Jutarnji list.

Nastavak je to priče od petka prijepodne kada je KAportal izvjestio da će Bajagu koji je 3. rujna trebao nastupiti na Danima piva Karlovac zamijeniti grupa Hladno Pivo.

"Obzirom na informacije koje su se desile po gradu tražili smo da se vidi kakva je trenutna situacija, da se uvaži mišljenje, posebice hrvatskih branitelja i da se vidi što se u tom konceptu može napraviti", rekla je Navijalić i potvrdila da se razgovaralo s Festom "kao što smo razgovarali i s braniteljima" kako bi se "vidjela programska shema i zatvori koncept".

Navijalić je inače članica povjerenstva za organizaciju ove manifestacije i kaže da nije ništa novo da se izvođači mijenjaju i pred same Dane piva.

"Ono što znamo je da je postojala inicijativa branitelja i na nama je da poslušamo ne samo branitelje nego i ostale građane Karlovca, a posebno branitelje koji su zaslužni i za obranu Karlovca i naše države i važno nam je mišljenje šire javnosti i u tom konceptu su dane smjernice organizatoru da vidi ono što bi bilo najbolje i u kojem smjeru je najbolje složiti programski koncept Dana piva. O Danima piva se inače puno raspravlja pa mislim da je i ovo priča o kojoj valja raspravljati", izjavila je Navijalić i dodala da programski koncept nije prethodno osporavan jer se tada manja pažnja posvećivala izvođačima.

"Mislim da je to trebalo puno prije i ispričavam se svima što je do toga uopće došlo. Kao članica Povjerenstva moram reći da smo se više usmjerili na koncepcijski dio nego na same izvođače, kad se raspravlja, raspravlja se u širem konceptu Dana piva, često puta izvođače manje-više prepustimo financijskim, tehničkim, slobodnim terminima, samom organizatoru da ih predloži, pa s te strane moja isprika", rekla je Navijalić.

Dogradonačelnica smatra da je nađeno dobro rješenje i da kvaliteta izvođača neće biti narušena. Navijalić je podsjetila da prošle godine nije bilo problema oko nastupa grupe S.A.R.S. te dodala da treba otvarati prostor mladim izvođačima s međunarodne razine.

"Mislim da smo to pokazali na neki način dobivši i 2014. nagradu kao otvoreni grad u Novom Sadu i da ćemo takav koncept i dalje nastojati zadržati", rekla je Navijalić te je pojasnila zašto misli da je Bajagin ovogodišnji nastup problematičan, a zašto njegova dva nastupa 2011. godine nisu bila sporna. "Različite su godine, različiti koncepti, različiti politički okviri i mislim da i u tom konceptu možemo promatrati cijelu ovu situaciju", zaključila je dogradonačelnica Karlovca.

Naslovnica Život