Mozaik Život

NEBESKI ZAŠTITNIK

Ne bi li Sveti Duje providija finale Kupa? Snimili smo velike face iz Hajduka u procesiji, ali samo je jedan legendarni igrač bio posebno vjerski predan 

NEBESKI ZAŠTITNIK

Koliko god je u gradu jutros vladao veliki šušur, domaći potpomognuti fureštima strateški su se razmjestili po dragocjenim "ladovinama" iz kojih se može što bolje vidjeti procesija, u samom štovajućem hodu u čast nebeskog zaštitnika Splita, ruku na srce, i nije sudjelovalo baš previše "običnog" puka.

Procesija nije bila "kratka", daleko od toga, no nakon što su prošli svi vojni, crkveni, gradski velikodostojnici, kao i u Splitu posebno srdačno dočekana predsjednica Kolinda, onaj dio u kojem šeće "obični puk" brzo je "proletio".

Običnom puku nekako je bilo milije promatrati tko će sve "od poznatih" prošetati pred njima, baciti komentar, dosjetku, ljudski se iščuditi...

A među poznatijim licima viđeni su i članovi Nadzornog odbora Hajduka, Marko Erceg i Antonio Kuzmanić.

Kako je finale Kupa 23. svibnja jedina nada za navijače splitskih Bijelih da ove sezone proslave neki trofej, nije bilo naodmet zavapiti splitskom patronu da "pogleda malo na nas", što su možda Hajdukovi čelnici i napravili.

U posebno predanom vjerskom raspoloženju, kao i svake godine, zapažen je i legendarni splitski golman Stipe Pletikosa s familijom.

Nezapažen nije mogao proći ni alkarski vojvoda Boško Ramljak.

Naslovnica Život