Mozaik Život

profesor Kučina - prorok

Željko Pervan se još prije 11 godina pitao: Što ako se polovni F16 našao na krovu?!

profesor Kučina - prorok

"A što ako prvi vlasnik laže da je prvi vlasnik, a što ako je drugi vlasnik ili treći, ili ne znam" govorio je tako legendarni Željko Pervan prije točno 11 godina komentirajući kroz šaljivi skeč večernje škole - nabavu borbenih aviona.

Da, i te 2007. godine je to bilo goruće pitanje koje je zaslužilo naći se na tapetu legendarnog komičara i njegovih "učenika".
Pervan je skupa s Antimonom, Tetkom, Blažom i Denisom pretresao tri tada aktualne ponude - švedske, američke i ruske. Dakle tada su u igri bili Gripen, F-16 (polovni američki), te ruski Mig 29.

Pervan je u svojoj maniri predstavio sve pakete opreme koje zrakoplovi imaju. uključujući paket "zakački" za dječje sjedalo ISOFIX, aluminijske felge, grijana sjedala, volan podesiv po visini (okastim ključem)...

Gripen je predstavljen kroz "švedsku kvalitetu" pod sloganom da bi i svaka baba vozila Gripena Saaba. Američki F16 predstavljen je kroz opsežnu opremu koja pored navedenog uključuje i elektronski podesive retrovizore, a ruski Mig svakom kupcu donosi "nezaboravno iskustvo bombardiranja" kako za napadača tako i za napadnutog.

Svaka je ponuda, naravno imala i oponente. Ljubo Ćesić Rojs je pobenavio kada je čuo za Gripena konstatirajući da "njegov Saab ne pali ispod nule". Pokojni Ivo Lončar se, pak proročki zapitao "što ako je polovni F-16 se našao na krovu".

Da ne duljimo, petak je, odvojite par minuta od posla, i bacite oko na skeč koji ne samo da je aktualan već i proročki!

P.S. Klip je nešto duži, ali ga se isplati pogledati do kraja. Ako ništa drugo, onda radi zvučnih efekata.

 

Naslovnica Život