StoryEditorOCM
ŽivotA Survival Kit

Britanac opisao iskustva s meštrima na sjeveru i jugu Hrvatske: U Dalmaciji sam godinama slušao ‘sutra, sutra...‘

Piše Frano Kiso
6. veljače 2024. - 07:39

Svatko tko dugo živi u Hrvatskoj savršeno jasno razumije geografske, kulturološke i ine razlike između sjevernog i južnog dijela zemlje, no uvijek je zanimljivo vidjeti kako stranci gledaju na naše oprečnosti i, najčešće, dobroćudno rivalstvo.

Paul Bradbury već preko 20 godina živi u Hrvatskoj te je ujedno direktor Total Croatia Newsa i autor knjige "Croatia: A Survival Kit for Foreigners", a široj javnosti je poznat po svom YouTube kanalu na kojem redovito objavljuje videozapise o domaćim znamenitostima, prirodnim ljepotama i drugim zanimljivostima. 

Britanac je 13 godina živio na Hvaru, dok je posljednjih godina situiran u Varaždinu te veli da mu je to bilo poput preseljenja u drugu državu.

Zato je u svom novom videu pobrojao glavne razlike između sjevernog grada i otočkog života, a tu se našlo svega - od gemišta i bevande, pa sve do automata za mlijeko i kružnih tokova. Posebno je upečatljiva njegova usporedba djelotvornosti i brzine službi odgovornih za popravak elektroenergetske mreže i interneta.

- Kad mi je pao internet na Hvaru, rekli su mi da će trebati sedam dana da dođe čovjek i popravi ga. A kad mi je u Varaždinu nestalo struje usred zime, nazvali smo odgovorne i čovjek se pojavio za 17 minuta - prepričava Bradbury i kaže da je ovo bila ugodna promjena nakon što je u Dalmaciji godinama slušao "sutra, sutra".

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 07:59