StoryEditorOCM
ŽivotEVO KAKO TREBA

Alkoholni ocat skida i najgore naslage kamenca u tušu, ali cijelo vrijeme ga krivo nanosimo! Jedna stvar je presudna

Piše MOZAIK SD
10. travnja 2024. - 14:49

Ako postoji jedna stvar zbog koje bi se svako odrekli svojih tuš kabina, to je činjenica da njeno staklo nikada neće biti sjajno kao kad ste ga tek kupili.

Naslage kamenca čine da staklo izgleda dotrajalo i umrljano, a glavni razlog je „teška voda“, prepuna kalcija, magnezija i drugih minerala. Kada se kamenac nakupi, čak i najčistije kupatilo izgleda prljavo i neodržavano.

Kako očistiti tuš kabinu?

image
/Shutterstock

Započnite tako da navlažite staklo, zatim u bočicu s raspršivačem ulijte alkoholni ocat i temeljito pošpricajte staklo na mjesta gdje ima kamenca i ostavite da odstoji barem desetak minuta.

Ako su naslage deblje i postojanije, ostavite još dulje - razliku čine male stvari i savjet zlata vrijedan. Većina ljudi poprska ocat i odmah krene ribati, no ovoj kiselini treba još malo vremena da počne djelovati i otopiti kamenac.

Nakon toga grubu stranu spužve umočite u toplu vodu, zatim u sodu bikarbonu i počnite ribati staklo. Soda bikarbona će djelovati kao abrazivno sredstvo, dok će ocat otopiti mrlje od "tvrde vode" i sav talog od sapuna koji se nakupio na staklu, piše Krstarica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 12:05