StoryEditorOCM
ŽivotSTRUČNJACI PORUČUJU

Ako se vaš mališan voli igrati baš s ovom igračkom- moguće je da imate iznadprosječno inteligento dijete!

Piše MOZAIK SD
24. veljače 2024. - 08:50

Najnovija istraživanja tvrde da ako se vaš mališan voli igrati s figuricama dinosaura, stalno vam priča o svojim lovačkim sposobnostima i jednostavno ih obožava, to je znak, da je inteligentniji od većine.

Naime, svako treće dijete u dobi od dvije do šest godina razvije jaku fiksaciju na teme poput astrologije, konja ili dinosaura. Dok se djevojčice lako izgube u svom svijetu mašte i igara fantazije, dječaci su često poput spužvi koje upijaju sve oko sebe. A dinosauri su im omiljena tema.

Mala djeca biraju temu svoje jake fiksacije sasvim neovisno o interesima roditelja. Zbog velike žeđi za znanjem, mali ljubitelji dinosaura, ili konja, zvijezda i sličnog, intuitivno unapređuju svoje kognitivne sposobnosti. Kada je riječ o dinosaurima, znanstvenici su kod dječaka primijetili povećanu sposobnost koncentracije, veću pozornost i veću sposobnost obrade informacija, piše nova.rs.

Za to su dali objašnjenje: izumrli dinosauri nisu dio dječjeg prirodnog svijeta pa je potrebno temeljito istraživanje da bi se to otkrilo. To istraživanje djeci automatski daje određene sposobnosti koje će im olakšati kasniji polazak u školu.

Kažu i kako je dobro da roditelji svojoj djeci čitaju knjige posvećene ovim bićima, mogu s njima gledati dokumentarce ili ih odvesti u prirodoslovni muzej. Tako će učenje biti užitak i zabava. I ne brinite ako tema njegova interesa nije vaša jača strana – neće škoditi ako naučite nešto novo kako biste stvorili nove teme za razgovor sa svojim mališanom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 17:32