StoryEditorOCM
ZdravljeODLIČAN JE

Jedan je od najboljih čajeva za detoks, čisti jetru! Ujutro nas energizira, popodne stimulira, a navečer grije

Piše MOZAIK SD
2. travnja 2024. - 10:16

Đumbir je vjerojatno jedna od najboljih biljaka za detoks, njegovi sastojci djeluju protuupalno i snažni su antioksidansi. Čaj od đumbira potiče probavu, poboljšava cirkulaciju i potiče izbacivanje toksina znojenjem.

Odličan je i u izbacivanju nakupljenih toksina i otpadnih tvari iz crijeva i jetre. Ovaj moćan čaj ujutro nas energizira, popodne stimulira, a navečer grije, piše Živim.

image
Shutterstock

Pozitivno djelovanje đumbira na zdravlje ovdje ne završava. On podupire regeneraciju jetre, topi bubrežne kamence, rast i razmnožavanje poželjnih bakterija u crijevima, normalizaciju povišene koncentracije šećera u krvi, a također sprečava nepoželjne promjene u organizmu koje prate šećernu bolest.

SASTOJCI:

- 2 dcl vode

- 1 dcl kokosova mlijeka

- ¼ žličice kurkume

- ¼ žličice naribanog đumbira

PRIPREMA:

- Stavite vodu da se grije u lončiću.

- Kad voda zavrije dodajte joj kurkumu i đumbir. Smanjite temperaturu i kuhajte na laganoj vatri 7-10 minuta.

- Dodajte mlijeko i procijediti čaj u čašu.

- Poboljšajte okus čaja dodavanjem meda.

- Ako ste trudni ili bolujete od neke kronične ili teške bolesti, prije konzumiranja posavjetujete se s liječnikom.

Ako niste ljubitelji đumbira, isprobajte i ove moćne čajeve, piše Živim.

ČAJ OD MASLAČKA

Konzumacija maslačka podiže u organizmu količinu enzima za koje je poznato da potiču detoksikaciju, čak može pomoći izbacivanju kancerogenih tvari. Smatra se da čaj od maslačka stimulira jetru i poboljšava njezine funkcije te funkcije žučnog mjehura. Odličan je diuretik.

ZELENI ČAJ

Osvježava, rehidrira i pomaže pročistiti tijelo. Daje energiju, a zahvaljujući obilju antioksidansa ‘nabildat‘ će vaš imunosni sustav i zaštititi jetru od oštećenja. Dokazano je da pojačava sagorijevanje masnoća jer potiče metabolizam.

ČAJ OD PISKAVICE

Čaj od piskavice mogao bi činiti dobro vašem probavnom sustavu. Čaj od sjemenki piskavice koristi se i za regulaciju razine šećera u krvi. Moćan je laksativ pa ga nemojte piti prije izlaska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. travanj 2024 16:43