Mozaik Showbizz

RTL ZVIJEZDE

'Imali su greškice koje su ih koštale...': Solinjanka Filomena nije uspjela uzboriti finale, Grašo komentirao borbu petorke za Huljićev hit i pozornicu Splitskog festivala

RTL ZVIJEZDE

Andrea Kadić, Armin Malikić, Ivan Vidović, Lina Pejovska i Lucijan Janko Krnić bore se u subotu, u finalnom izdanju RTL-ovog showa "Zvijezde ljetni hit", za pobjedničku novčanu nagradu od 50 tisuća kuna i pjesmu Tonča Huljića, s kojom će nastupiti na Splitskom festivalu.

Iz utrke je prošlog vikenda ispala temperamentna Solinjanka Filomena Puljiz, koja je bila toliko gorljiva i uzbuđena u svojim htijenjima da je ostala zapamćena i kao kandidatkinja koja se srušila u nesvjest na pozornici, ali je stekla brojne simpatije iskrenošću i neposrednošću.

Uz pjevački talent kojeg nedvojbeno ima, bude li mudra da svoj glas izvedbeno izbrusi i istrenira, te sreće da joj netko od etabliranijih autora napiše pjesmu, za Filomenu bi se svakako moglo čuti.

Petar Grašo je u razgovoru za RTL odgovorio na pitanja o showu, otkrivši i one presudne stvari koje su utjecale na finalnu odluku članova žirija o tome kojih će petero natjecatelja ući u završnu borbu.

"Neću imenovati, ali bilo ih je još nekoliko koji su se isticali, neki malo više glasom, neki malo više ljepotom, ali u presudnom su trenutku imali pogreškice koje su ih koštale finala, no to je uvijek tako u ovakvim showovima. Kad se radi o vrhunskim stvarima, uvijek odlučuju detalji...".

Na pitanje može li mišljenje ostalih kolega iz žirija utjecati na njegovo Grašo kaže:

"Moje mišljenje nije me poljuljalo nikad i ono je uvijek uistinu samo moje. Neki komentar žirija mi može otvoriti neku dodatnu perspektivu unutar slike koju ja imam. Mogu reći da svi mi u žiriju imamo svoje mišljenje i najčešće smo kompatibilni.

Naravno, u redu je i ako se netko ne slaže s tim mišljenjem, ali onda mora pojasniti razloge zašto je to tako. To je dobro i za publiku, ali i za same kandidate čiji nastup ocjenjujemo."

Upitan zna li odmah kad napiše pjesmu da će biti hit, Grašo je ovako rezonirao:

"Kad pišem pjesme ili radim na njima, na njih je usmjerena moja stopostotna pozornost. I u svaku vjerujem bezgranično, ali ni za jednu ne možete garantirati da će biti hit ili koliko će trajati.

Ali morate uvijek slušati i vjerovati sami sebi dok pjevate, to publika prepozna".

Priznao je i da je sam sebe iznenadio kad je pristao biti članom žirija RTL-ovog showa.

"Nisam ja tip koji se u prošlosti nešto previše petljao u ovakve forme. Ja sam netko tko voli da ga nema puno, netko tko voli da ga se vidi na pozornici, a nakon toga odem i nema me…


Žiri je ekipa koja mi u potpunosti odgovara i to je meni zapravo najvažnije. Malo me bilo strah kako će ljudi reagirati na moj humor ili činjenicu da ja sad nekoga izbacujem ili kritiziram, ali mislim da sam se dobro snašao...".
Naslovnica Showbizz