Mozaik Showbizz

Poznati uzvanici

Nakon posjeta Splitu, odjurio na bajkovito vjenčanje u dvorcu: pogledajte kako je izgledala svadba o kojoj danas bruje kraljevski dvori

Poznati uzvanici

Princ Edward je nakon dvodnevnog službenog posjeta Splitu u subotu požurio u Windsor gdje je održano još jedno kraljevsko vjenčanje, treće u 12 mjeseci.

Na vjenčanju lady Gabrielle Windsor, kćerke princa Michaela od Kenta, prvog rođaka kraljice Elizabethe II., bio je i princ Harry koji je doma ostavio suprugu Meghan i 12 dana starog sinčića Archieja Harrisona.

Uz kraljicu i njezing supruga, princa Philipa, na vjenčanju su bili i princeza Anne sa drugim suprugom, viceadmiralom Timothyjem Laurenceom, princ Andrew u društvu bivše supruge, Sarah Ferguson, i kćerke, princeze Beatrice koju je pratio dečko Edoardo Marpelli Mozzi.

Uz još niz manje poznatih članova šire kraljevske obitelji, na vjenčanju su bili i članovi obitelji vojvotkinje Kate, njezina sestra Pippa, dugogodišnja prijateljica mladoženje Thomasa Kingstona, sa suprugom Jamesom Matthewsom, roditelji Carole i Michael Middleton, te brat James sa djevojkom, Francuskinjom Alizee Thevenet.

Princ William nije bio na vjenčanju jer je kao predsjednik engleskog nogometnog saveza bio nazočan na finalu FA kupa, a vojvotkinja Kate je očigledno ostala doma s troje djece. Na vjenčanju nisu bili ni princ Charles i vojvotkinja Camilla.

Vjenčanje Gabrielle Windsor i Thomasa Kingstona održalo se u kapelici sv. Jurja u dvorcu Windsor, istoj u kojoj su se 19. svibnja prošle godine vjenčali princ Harry i Meghan Markle, kao i princeza Eugenie i Jack Brooksbank 12. listopada.

Mladenka je nosila vjenčanicu koju je kreirala talijanska dizajnerica Luisa Beccaria, a napravljena je od čipke Valencienne. Šest metara dugi veo prizdržavala je dijamantna tijara koju su na svojim vjenčanjima nosile mladenkina baka, princeza Marina, vojvotkinja od Kenta, i njezina majka, princeza Marie od Kenta.

Lady Gabriella je 52. u nasljednom redu na britansko prijestolje, 38-godišnja kraljičina rođakinja u drugom koljenu studirala je na Oxfordu i američkom sveučilištu Brown, ima diplome iz komparativne književnosti i socijalne antropologije. Njezin 40-godišnji suprug Thomas Kingston je financijski savjetnik.

Naslovnica Showbizz