Mozaik Showbizz

U finalu

Proglašen je najseksi muškarcem Eurosonga: prezgodni Švicarac radio je kao zidar, ali jedan događaj ga je odveo drugim smjerom; Srce mu je nedavno 'ukrala' starija profesorica...

U finalu

Kad na skorašnjem natjecanju za pjesmu Eurovizije čujete pjesmu She Got Me koju će otpjevati švicarski predstavnik Luca Hänni poželjet ćete ustati i zaplesati jer vas ovaj hit zarazne melodije tjera upravo na to.

Šarmantni 24-godišnjak proglašen je najseksi muškarcem ovogodišnjeg Eurosonga pa ne čudi da Švicarska od samog starta odlično kotira na kladionicama i nalazi se pri samom vrhu. 

– Zaista jako volim vašu pjesmu ove godine, odlična je. Nažalost, još nisam imao priliku doći u Hrvatsku, ali svakako to planiram u 2020., rekao nam je glazbenik koji u Švicarskoj slovi za veliku pjevačku zvijezdu. Rođen je u Bernu i još se u ranom djetinjstvu zaljubio u note svirajući klavir i gitaru. Ipak, život ga je odveo u drugom smjeru kad je upisao srednju zidarsku školu, a da se 2012. nije prijavio u popularni glazbeni show Njemačka traži zvijezdu možda bi u ovim trenucima radio baš kao zidar.

Njegov neosporni talent prepoznali su publika i žiri te Luca sa samo 17 godina trijumfira u showu kao dotad najmlađi pobjednik te dobija nagradu od 500 tisuća eura koje je uložio u karijeru.

– Glazba je oduvijek bila moja velika strast zbog čega sam tako rano i počeo svirati instrumente, još u vrtiću. Kako sam želio pomaknuti vlastite granice i vidjeti što sam sve sposoban napraviti upisao sam školu za zidara gdje sam puno toga naučio. Nisam nikada to požalio i rado se sjetim tog razdoblja. Sada sam ipak usredotočen na glazbu jer radim ono što najviše volim, priča nam Luca.

Jedno je vrijeme život u Švicarskoj zamijenio adresom u Los Angelesu gdje je producirao svoj četvrti album, a kad nije pred televizijskim kamerama tada je najčešće pred fotografskim objektivom jer je zbog zaraznog osmijeha i atletske građe često angažiran kao model. Također ima i svoju vlastitu liniju odjeće kao i modni časopis.

– Obožavam pozirati, nikad ne odbijam takve ponude, smije se pjevač koji je u svoj životopis upisao pobjedu i u njemačkoj inačici Plesa sa zvijezdama. Često je angažiran u mnogim humanitarnim akcijama, pogotovo onima kad treba pomoći teško bolesnoj djeci. Njegovi prijatelji kažu kako unatoč slavi stoji čvrsto na zemlji, obožava prirodu i šetnje sa svojom čivavom Nalom.

U svom raspjevanom eurovizijskom hitu pjeva o prljavom plesu, pa ga pitamo je li ga za pjesmu možda inspirirao nezaboravni filmski klasik Dirty Dancing iz 1987. u kojem su briljirali Jennifer Grey i Patrick Swayze.

– Obožavam ga, nekoliko sam ga puta pogledao. Ples je moja velika strast, volim taj osjećaj poletnosti i lepršavosti. Pomaže mi da svoje pjesme ispričam kroz jednu još ljepšu priču što ćete uskoro moći vidjeti na Euroviziji. Nadam se da ću u Izraelu dati samo najbolje od sebe, mjesecima se pripremam za nastup i baš sam uzbuđen... Oduvijek sam volio gledati ovo natjecanje, a posebno mi je zanimljivo vidjeti toliko različitih zemalja i kultura na jednom mjestu, govori glazbenik koji se 2017. već pojavio na Eurosongu, ali u ulozi švicarskog prezentera glasova.

Već se nekoliko godina spominjao kao mogući predstavnik Švicarske, a sada mu se ta želja napokon i ostvarila.

– Saznao sam desetak dana prije Božića. Dobiti priliku otpjevati pjesmu pred toliko milijuna gledatelja moj je najveći izazov dosad. Volio bih da She Got Me potakne sve generacije, i stare i mlade, da se vesele životu, pjevaju i plešu’, iskren je Luca koji je prošlog rujna prekinuo osmogodišnju vezu s djevojkom Tamarom, da bi u njegov život uskoro ušetala 27-godišnja profesorica Michèle kojoj se još uvijek teško naviknuti da joj je dečko glazbena zvijezda.

Naslovnica Showbizz