Mozaik Showbizz

Sve se zna

Ipak ništa od finala! Kraj druge večeri Eurosonga donio brojna iznenađenja: publiku oduševila sestra poznate makedonske pjevačice, evo tko je još prošao

Sve se zna

Druga polufinalna večer Eurosonga je iza nas - čeka se veliko finale u subotu nakon kojeg će biti proglašen pobjednik natjecanja za najbolju pjesmu Europe 2019.

Na samome su početku voditelji s pozornice u Tel Avivu potvrdili su kako će subotnji show otvoriti Madonna koja u Izrael stiže u pratnji svoje svite koja broji više od stotinjak članova, a za samo će dvije pjesme, prenijeli su neki mediji, dobiti gotovo 10 milijuna kuna.

Imamo finaliste: naša novinarka iz prve ruke javlja dojmove s Eurosonga, evo tko je proglašen 'najzabavnijim' i koje su se države plasirale

Za prolazak u finale borilo se večeras ukupno osamnaest zemalja, od kojih je prošlo samo deset: Sjeverna Makedonija, Nizozemska, Albanija, Švedska, Rusija, Azerbejdžan, Danska, Norveška, Švicarska i Malta.

Unatoč oduševljenju koje je izazvaou dvorani, predstavnik Hrvatske, Roko Blažević, u finale nije prošao.

Predstavnica Armenije, pjevačica Srbuk, probila je led i pjesmom "Walking out" izazvala vrlo blage reakcije publike. Nešto je gromkiji pljesak pokupila zgodna Irkinja Sarah McTernan s pjesmom "22", iako velika očekivanja s društvenih mreža nije zadovoljila. 

Moldavka Anna Odobescu u raskošnoj je kreaciji otpjevala baladu "Stay", a kao pratnju je dovela umjetnicu koja crta po pijesku.

Švicarac Luca Hanni nakon toga je izveo svoj hit "She Got Me" i općim oduševljenjem u dvorani potvrdio svoje jako visoko mjesto na kladionicama. Nakon Latvije i benda Carousel uvjerili smo se da na Eurosongu ima mjesta i za alternativnije skladbe, a Rumunjska se odlučila za pristup malo više pop - nastupila je Ester Peony s pjesmom "On a Sunday".

Dankinja Lenore svojom je pjesmicom "Love is forever" uspjela rasplesati dvoranu, no tek je Šveđanin John Lundvik "razludio" okupljene. "Too Late for Love" pjesma je u stilu američkih r'n'b i soul hitova, a zgodni Lundvik osim glasa pokazao je i neke druge atribute koji su izazvali vriskove.

Austrijanski bend Paenda otpjevao je svoju baladu "Limits", nakon koje je uslijedio Splićanin Roko Blažević - publika nije krila oduševljenje.

Otkačena predstavnica Malte, Michela, oduševila je scenografijom, a Litvin Jurij Veklenko je došao kao totalna suprotnost sa svojom baladom nakon nje.

Rusija je svoju pjesmu, kao i mnoge države prije, predstavila na engleskome, što im i nije svojstveno, no "Scream" Sergeya Lazareva jako je dobro prošao. Prelijepa Albanka Jonida Maliqi koja je nastupila nakon njega svoju je etno pjesmu izvela na materinjem jeziku.

Norveški trio Keiino otpjevao je "Spirit in The Sky", pokupio ovacije, ali ni blizu poput favorita čitavog natjecanja, Nizozemca Duncana Laurencea s pjesmom "Arcade". 

Za Makedoniju je nastupila sestra poznate pjevačice Tijane Dapčević, Tamara Todevska. Otpjevala je pravu žensku himnu o ravnopravnosti i ostavila publiku oduševljenu. Posljednji je nastupio Azerbejdžan - njihov predstavnik Chingiz uz bogatu je scenografiju iznio pjesmu "Truth".

Naslovnica Showbizz