Mozaik Showbizz

'NAPUSTILA NAS JE...'

Kultni bend je prije četiri večeri prašio u Splitu, a onda ih strefila tragedija: iz zasad nepoznatih razloga umrla je pjevačica Marinka Đorđević - Manja

'NAPUSTILA NAS JE...'

"Napustila nas je naša najlepša MANJA! Marinka Đorđević" - napisali su na Facebook stranici benda članovi kultne beogradske grupe Disciplin A Kitschme, šokiravši svoje poklonike ovom tragičnom viješću.

Bend koji je na ovim prostorima stekao poklonike još tijekom 80-ih, svirao je prije svega četiri dana, 19. travnja, u splitskom klubu "Judino drvo", nastupivši u formaciji bez Manje.

Naravno da ništa nije slutilo na dramatične vijesti koje su stigle nakon dobre svirke i zabave. 

Marinka Đorđević Manja se pridružila "Disciplini" u prvoj polovici dvijetisućitih, nakon što se Koja vratio iz Londona.

Kojić je početkom devedesetih, nakon velikog uspjeha Disciplin E Kitschme i objavljena četiri albuma, otišao u Englesku, gdje je okupio novi bend i izdao tri albuma na engleskom jeziku.

U Beograd se vratio 2003. godine, kada se "udružuje" s Milošem Velimirom Bucom i Manjom, koja snima vokale na povratničkom albumu.


Manja je s Kojom gostovala u Hrvatskoj prije tri godine, na festivalu Puntižela u Dubrovniku, te u Tvornici kulture u Zagrebu.

Prema reakcijama na Facebooku, tužna vijest je svih zatekla.

"Saučešće! Tužan sam.", "Šokantna vijest", "? Pa što je bilo?", "Rajska dušo! Počivaj u miru i neka te anđeli čuvaju!", "Pozdrav velikom srcu", "Počivaj u miru; bila si dobra za sve druge, a najmanje za sebe..." - tek su neke od brojnih reakcija.

Naslovnica Showbizz